zsibbadás, kézremegés

Tiszelt Doktornő! 3 éve epilepsziát állapítottak meg nálam, erre gyógyszert szedek, mert enélkül folyamatos rohamaim lennének. Körülbelül egy éve elég gyakran a gerincem közepén zsibaddást érzek, ami néha már fájdalomba megy át. Pár hete pedig ha fekszem zsibbad a jobb kezemen 3 ujjam, és fajdalmat érzek a felkaromban. A kézremegésem is egyre erőteljesebb, szedtem rá gyógyszert de hatástalan volt. Ön szerint lehet valami összefüggés a panaszaim között? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza kar zsibbadás, kéz remegés témában

Kedves Kérdező!

Fekvő helyzetben fellépő kar és az ujjak zsibbadás a felső végtagot ellátó idegtörzs kóros működésére utal. Ezt leggyakrabban nyomás okozza, mely a környező izmok, inak, kissé hosszabb nyaki borda vagy a csigolya közti porckorong kitüremkedése miatt jön létre. Hogy pontosan hol, és mi okozza a panaszokat, az csak fizikális vizsgálat, röntgen vizsgálattal, szükség esetén egyéb műszeres vizsgálatokkal deríthető ki. A kéz remegés az Ön életkorában szokatlan jelenség, lehet alkati eredetű, a vegetatív idegrendszer labilitásának tünete.

Az epilepszia betegség ellenére egészséges, korának megfelelő torna, rendszeres testmozgás jó hatással lenne mind a gerincpanaszaira, de a remegésére is.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr. Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. október 23., 20:24; Megválaszolva: 2015. október 24., 06:14
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Zsibadás
Jó napot. Hipertóniás vagyok. Általában mindkét karom zsibad,de lég inkább a ball karom teljes egészében, korábbi munka helyemen elégé meg...
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás