• Neurológiai problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Tanácsot szeretnék kérni Öntől, hogy merre induljak el. Megpróbálom összefoglalni röviden. 33 éves nő vagyok, 4 éve kezdődött a történet. Vírus gyanújával kerültem kórházba, akkori tüneteim: forgó szédülés, hányás, gyengeség, fülzúgás, hallásvesztés, szemkáprázás. A neurológus BPPV-t állapított meg, amit helyretett egy manőverrel, azonban a fülzúgás, halláskárosodás, szemkáprázás (amit sikerült visual snow-ként beazonosítanom) megmaradt az infúziós kezelés és a további gyógyszeres kezelés ellenére is. Gondok vannak a memóriámmal, időnként a beszéddel(belegabalyodok egyszerűbb szavakba) és a tollal való írás is nehezemre esik, kimaradnak betűk, időnként szavak. Övsömöröm is kialakult ez idő alatt és rendszeresen előjön ugyanazon a helyen. Nagyon stresszes életet élek, és ez alatt a 4 év alatt nem jutottam el olyan orvoshoz, akinek az összes tünetemet el tudtam volna mondani, így lehetősége se volt senkinek diagnosztizálni bármit, ami esetleg össze tudná kapcsolni a tüneteket. Gyenge vagyok, fájnak az ízületeim és mentálisan is megvisel, hogy ennyi idősen sportmúlttal a hátam mögött nincs energiám a pihenőnapjaimat aktívan tölteni, és egy könyvet sem tudok elolvasni, mert mintha folyton ugrálna a szöveg, vissza-vissza kell térnem a sor elejére, mert elolvasok szavakat... A jelenlegi vírus helyzetben nem szeretnék hónapokat várni vizsgálatokra, úgy döntöttem, hogy megpróbálom magán úton minél hamarabb helyretenni ezt az egészet. Mit javasol?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a vírus fertőzések témában

        Kedves Kérdező! A 4 évvel ezelőtti betegsége nagy valószínűséggel neuritis vestibuláris volt, ami valóban vírus okozta megbetegedés.Ez szerencsére meggyógyult.Az eltelt 4 év során visszatérő herpes zooster?! jelenség nagyfokban legyengült immunrendszerre utal.Ezt okozhatja a stresszes életvitele.Fiatal kora miatt az is lehetséges,hogy szerteágazó panaszai hátterében csakis ez áll, ami konkrétan szorongásos, depressziós állapothoz vezetett, de az ilyen esetben mindig megtalálható testi tünetek vannak előtérben.A memóriazavar, és beszédzavar,valamint a tartósan fennálló szédülések, látászavarok miatt mindenesetre jó lenne egy koponya CT vizsgálat.A gyengeség, ízületi fájdalmak hátterében ki kellene zárni az autoimmun betegséget. Összességében jól érzi, hogy szüksége lenne egy teljes kivizsgálásra, de ehhez Önnek nem szükséges kórházban feküdni.A szükséges vizsgálatok elvégezhetők járóbeteg szakrendeléseken is.A vizsgálatok értékeléséhez is valóban szükséges egy holisztikus szemléletű orvos, aki segít majd kilábalni ebből a nehéz helyzetből. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. október 02., 11:09; Megválaszolva: 2020. október 03., 08:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: