• Üléskor fájdalom a comb alsó részén

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő ! Kb 1 éve tapasztalom és egyre sűrűbben , hogy hosszabb vezetés után / 30 -40 perc/ a jobb combom alsó részén fájdalom lép fel ha a combom felfekszik az ülésen.Ha pl bekapcsolom a tempomatot és a lábam magam alá húzom a fájdalom enyhül . Felállva és pl . gyalogláskor nem vagy csak minimálisan fáj.Időközben pár hónapja nem annyira mint a jobb comb a bal is kezd fájni. Ha ülök akkor a farban levő forgók is fájnak úgy érzem , hogy egy-egy ponton bal és jobb oldalt. Voltam masszázson ahol elég erősen masszíroztattam az izmokat / lehet , hogy sok volt / gondolván ,hogy gyengék a comb izmok és még izomerősítő gyakorlatokat is végeztem , de ezek után még jobban fájt abbahagytam . voltam röntgenen is és a diagnózis :Spondylosis et spondilarthosis lumbalis / mi ez ? / vettem egy denevérpadot is , használhatom -e ?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a alsó végtag fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A röntgen lelet alapján a fájdalom az ágyéki gerincből kilépő, az alsó végtagokat ellátó ideggyökök feszüléséből adódhat.Erre utal, hogy ellazított helyzetben a fájdalom szünik. Alaposabb kivizsgálás többet mondnana. Ágyéki gerinc MRI-vel a porckorong elváltozások.A csípőízületekből is kiindulhat a fájdalom.A maszirozás és az izomerősítés nem segít a megoldásban. Előbb a pontos diagnózis, aztán a terápia. Ez az egyik aranyszabály. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. augusztus 08., 14:17; Megválaszolva: 2020. augusztus 09., 06:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: