• Nootropil..cavinton elhagyható-e

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        2 éve volt egy enyhe sztrókom. A féléves kontrollon azt mondták, a nootropil elhagyható. De szedtem tovább. Sztrók után fél évvel arra ébredtem hajnalban oldalfekvéskor, hogy mindjárt elájulok..valami húzott a mélybe. Nem tudtam kikelni az ágyból a szédülés miatt..pánikoltam..180 lett a vnyomásom. Kórház neurológia egy hétig. Ott átküldtek a füleszetrw, mert nem neurológiai a gond. A fülész főorvos visszaküldött a neutológiára, mert nem fülészeti gond. Hazaküldtek. Az arlevert és torna segített itthon. Elmentem egy magán fülészhez, aki szerint belső fül keringési probléma. Szedjek cavintont..nootropilt..betahistint. tavasszal voltam az éves sztók kontrollon, ahol az orvos nem értett egyet a nootropil és cavinton szedésével, hagyjam abba, azt mondta. Kérdésem: kinek higgyek, mit tegyek? A kérdésem: a nootropilt /közel 2 éve szedem/ és a cavintont szedjem-e életem végéig, vagy hallgassak a neurológusra és hagyjam el? Mert a fülorvos szerint szednem kell. És a betahistint? Köszönöm szépen a választ!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! A Nootropil, Cavinton,és a Betahistin is,bár más és más hatóanyagtartalommal rendelkeznek, mindhárman az agyi keringésjavító gyógyszerek körébe tartoznak.A stroke megelőzése szempontjából kisebb jelentőségűek.Ezt a feladatot a Zyllt nevű,clopidogrel hatóanyagú vérhigító megteszi. Annak az orvosnak a javaslatát fogadja el, akinek a tudásában megbízik. A magam részéről szintén túlzásnak érzem a három gyógyszer együttes adását, ezért bármelyiket is hagyja el,ez újabb stroke kialakulását nem veszélyezteti. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. augusztus 04., 12:49; Megválaszolva: 2020. augusztus 07., 06:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: