Lábujjhegyezik a 8 èves fiam!

Szèp Napot Doktornő! Olyan problèmával fordulok Önhöz,hogy 8 èves fiam pár hónapja nem folyamatosan ,de gyakran lábujjhegyezve jár! Ami még ijeszt olvastam a little korról,hogy ez az egyik tünete! Kèrdèsem az lenne,hogy ez a kór már hamarább èszre vehető,kell aggódnom? . A fiam azt mondja,hogy azért jâr így mert a tanârnèni testnevelès órân ezt kèri tőle ès így meg szokta ezt a járást! Egyèbkênt nagyon aktív gyerek,rengeteget trambulinozik,szaladgãl kint az udvaron! Beszédjêvel vannak problêmák de azt annak tudtam be hogy nagyon sokâig cumizott! Iskolâban jól teljesít, majdnem hogy kitűnő tanuló! Matematikâban kimagasló a tudása! Mindekêpp el viszem ortopèd szakorvoshoz,de addig is jó lenne hallani valami megnyugtatót ezzel kapcsolatban! Válaszát várom és hálásan megköszönöm! Szêp Napot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza lábujjhegy témában

Kedves szülő! A Lábujjhegyezés 8 évesen már nem utal igazi Little kórra. Okos es ügyes gyekmekének azért lehet fokozott izomtónusa lábfejeken, bár ezt is észreveszik már korábban. Neurológiai teendő ezzel nincs, remélem,az ortopedus is megnyugtatja majd. Ha elfogadd egy tanácsot, ha bármilyen panasza van, ne üsse be az internet keresőbe, mert ott nem kap választ, csak fesleges szorongást, hanem forduljon bizalommal háziorvosához.

Kérdés: 2020. augusztus 02., 07:39; Megválaszolva: 2020. augusztus 03., 11:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás