• Arc zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő˛/Úr! Másfél hónapja elkezdődött zsibbadni az arcom,de akkor még csak néha néha zsibbadt. Pár napja már egész nap folyamatosan zsibbadt az arcom. Mintha fogorvos érzéstelenítő injekciót adott volna. De nem a fogaim környékén,hanem inkább az orrom vonalában zsibbad,a füleim felé,(van hogy be is dugul a fülem egész napokra),az egész arcom zsibbadt,van hogy csak a jobb oldal,van hogy csak a bal oldalon. Emellett a halántékomnál nyomás szerűen vagy a tarkómnál élesen fáj a fejem.A fájdalom fájdalomcsillapító hatására csökken de a zsibbadás ugyanúgy megmarad. Elmentem a háziorvoshoz aki szerint ez csak azért van mert nemrég (3.5 hónapja)szültem egy kisfiút császármetszés útján,gerinc érzéstelenítéssel. Nekem valahogy nincs összefüggés a kettő között mert az első császármetszés után ilyen nem volt. Gyógyszert,vitamint nem szedek,mert szoptató anyuka vagyok és nem merek semmit bevenni. A zsibbadás nagyon aggasztó,folyamatos félelmeim vannak miatta. Mi okozhatja? Mit javasol mit tegyek? Köszönettel egy 3 gyerekes egyedülálló anyuka.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Panaszai a császármetszéssel valóban nem hozhatók összefüggésbe.Az arcközéptáji fájdalom, mely füldugulással is jár, orr melléküreg gyulladásra utal,de lehetséges a fog eredet is.Ezt meghülés, huzat,esetleg klíma válthatta ki.Az arc érzőidegrendszere nagyon érzékeny, kellemetlen tünetekkel jár.Lehetséges, hogy a fejfájások már az aggodalmaskodás, félelmek miatt jelentkeztek.Infralámpa, vagy kamillateás gőzölés használ.B vitamint, és Calciumot is nyugodtan szedhet, ez nem károsítja a babát.3 gyermekkel egyedülálló anyukának feltétlenül támogatásra van szüksége, ezt vegy igénybe.A háziorvosától kérjen fül-orr gégészetre és neurológiára beutalót, mert az Ön esetében személyes betegvizsgálatra is szükség lenne. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. július 28., 15:49; Megválaszolva: 2020. július 30., 06:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: