• Alvás zavar, szédülés, hallás vesztés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr. 34 éves férfi vagyok. Úgy féléve nagyon rosszul alszom, úgy érzem nem tudok mély alvásba lépni. Mikor leteszem a fejem, furcsa szédülés és elájulás közeli érzés jön rá. Mintha nem kapna a fejem elég vért, ahhoz tudnám hasonlítani ezt az érzést. A szemeimen is nagyon látszik már a kialvatlanság. Egész nap nagyon fáradt vagyok emiatt. Az alvási időm is lecsökkent 4-5 órára és gyakran felébredek közben. Azelőtt sosem volt gond az alvásommal, kifejezetten jó alvó voltam mindig. Néhány éve szívproblémáim vannak magasvérnyomás betegséget,szívritmuszavart állapítottak meg. Concor 5mg és Coverex AS 5mg gyógyszereket szedek. Az utóbbi időben a látásom és a hallásom is sokat romlott. A fülészeten idegi hallásvesztést állapítottak meg és Cavinton szedését javasolták. A szemészeten elég nagy mértékű látásromlást, a szemfenék vizsgálat pedig kp telt vénákat és kissé szűkebb reflexcsíkú artériákat mutatott ki. Neurológián is jártam kórházi rendelésen, de ott érdemben nem foglalkoztak a tüneteimmel. Életmódváltást javasoltak és a Doktor nő mellékesen meg is jegyezte, hogy "már így is sokban vagyok az államnak". Tehát azt hiszem, ennek fényében nem túlzás azt gondolnom, hogy nem igazán akarnak érdemben törődni a betegségemmel. Az alvásom úgy érzem folyamatosan romlik. Az lenne a kérdésem Doktor úrtól, hogy hová fordulhatnék ezügyben, milyen vizsgálatokat javasolna, illetve lehet-e összefüggés az alvászavar, szédülés és a meglévő szívbetegségem között, illetve milyen kimenetelre számíthatok, ha ez az alvászavar továbbra is megmarad? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Zsolt

        Dr. Fehér Gergely válasza a hallásvesztés, szédülés, látásromlás témában

        Kedves Kérdező! Ismeretlenül, néhány mondatból meglehetősen nehéz diagnosztizálni. Kissé szokatlan szívbetegség megjelenése ebben az életkorban. Lehet ennek oka életmódbeli eltérés (elhízás, cukorbetegség, dohányzás stb) akár. Látási és hallási problémák emellett esetleges genetikai megbetegedésre (Fabry betegség, mitochondrialis megbetegedés stb) hívhatják fel a figyelmet a leírtak alapján. Részemről első körben javaslom koponya MR elvégzését és neurológiai centrumban történő szakvizsgálatát. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. július 28., 11:51; Megválaszolva: 2020. július 29., 12:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: