• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.úr/dr.nö! Legyen szíves ezt a pár sort magyarul megírni hogy mit jelentenek.: Mko. ép dh.-k. Audiológiai: mko. kp. nagyfokú perc. tip. hcs. Tymp :mko. A tip. tg. stap. rfx. küszöb mko.-n 90 dB. Mko. RECRUITMENT. Halló készülék javasolt. Mko.-ra Semina Semo VDD felírva. Ideg hallásvesztés, k.m.n. Köszönöm szépen a segítségét. Üdv:Moncsi

        Dr. Horváth Tamás válasza a hallásvesztés témában

        Tisztelt Hölgyem! Ez egy belsőfül eredetű súlyos halláscsökkenésnek néz ki, ami sajnos csak hallókészülékkel kompenzálható, javítható. A belsőfül eredetre a recruitment szó és a percepciós halláscsökkenés (perc. tip. hcs.) utal. A középfül eredet (dobhártya-lyuk, hallócsontláncolati betegség, dobüregi nyomásproblémák) ellen szól az ép dobhártyák (mko. ép. dh-k), a normális dobüregi nyomás (Tymp.: A tip. tg.) és a jó stapedius reflex (stap. rfx. mko-n 90dB) Ez utóbbiak mgyógyíthatók gyógyszerrel vagy műtéttel, de sajnos nem erről van szó.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 10., 13:00; Megválaszolva: 2011. április 12., 19:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés