• MRI lelet értelmezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorÚr, Januári fejfájásom miatt most újbóli Mr vizsgálatra küldtek amelynek ími az eredménye. "Lefordítaná nekem Doktorúr, hogy mit is jelent ez. Köszönöm. Illetve mia teendő?! Köszönöm. Üdv Eredmény : A koponyáról axialis diffúzió, SWI és T2 súlyozott, sagittalis 3D FLAIR, sagittalis 3D T1 súlyozott sorozat készült. Az intracranialis érrendszerről 3D TOF technikával pontkontrasztos MRA-t végeztünk. Szabályos helyzetű és tágasságú intracranialis liquorterek láthatóak. Az agytörzs és a kisagy állományában szignáleltérés nem mutatható ki. Bal oldalon frontalisan (gyrus frontalis superior ) kb 2cm hosszan követhetők subcorticalisan 0,5 cm széles sávban elhelyezkedő 1-3mm-es, T2, FLAIR, és SWI képeken magas jenintenzitású gócok. A diffúziós képeken mérsékelt diffúziógátlás észlelhető. AZ elváltozás TI súlyozással alacsony jelinenzitásúak, a kontrasztanyagot nem halmozzák. Környezeti oedema vagy glikózis nem észlelhető. Az MRA során a Willis kör erei szabályosak, a periféria erezettsége is megtartott. A duralis sinusok is feltelődtek.

        Dr. Fehér Gergely válasza a fejfájás, MR témában

        Kedves Kérdező! Erről elég nehéz így bármit is mondani, a lelet kiragadott, vélemény sincs benne. Alapvetően jó lenne tudni, hogy milyen a fejfájása, másrészt, hogy van-e bármiféle társbetegsége (vérnyomásgondok stb). A leírt eltérés lehet pl migrén következménye vagy cukorbetegség, egyéb eltérés velejárója, de erről így nem lehet érdemben nyilatkozni. Javaslom, hogy keresse fel a vizsgálatot kérő orvost további egyeztetés céljából. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. június 15., 16:56; Megválaszolva: 2020. június 15., 17:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: