• Állandó tompa fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben folyamatosan fáj a fejem mindkét halántéknál.Tompa, nem túl erős, de folyamatosan érzem.Gyakran evés után rosszabb, erősebb, de aztán enyhül egy kicsit, majd estére felerősödik.Egész nap érzem valamilyen fokozatban.Fejfájás csillapító nem használ, a tompa nyomást ugyanúgy érzem.Az emésztőrendszeremmel is gondok vannak, de szervi okát nem találnak pedig már sok vizsgálaton voltam( uh, tükrözések, hasi Ct).Ételallergiám, hisztamin intoleranciám nincs.Hallottam a bél-agy tengelyről, lehet hogy a tüneteim összefüggnek?Januárban voltam neurológián mert már akkor a bal oldalon halántéktáji nyomást éreztem és a bal oldalam zsibbadt,kezem, lábam.Időnként hullámszerűen erősödtek a fájdalmak.A dr szerint nem neurológiai eredetűek voltak.Nem derült ki az ok.A zsibbadás azóta csak néha jön vissza. Még megemlíteném hogy tavaly volt egy kullancs fertőzésem lyme folttal amire Doxiciklint szedtem 40 napig. Kérdésem hogy a tüneteim alapján a Doktornő mit gondol/javasol?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Abban az esetben, ha ezt megelőzően nem volt fejfájós,további vizsgálatok szükségesek. A legfontosabb egy koponya CT, vagy MRI vizsgálat lenne.Fejfájása ugynevezett másodlagos, tüneti fejfájás, ezért az okokat tisztázni kéne.Az emésztőrendszeri panaszát nem írta le,de valójában az összefüggés nem valószínű. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. június 03., 15:03; Megválaszolva: 2020. június 05., 07:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor! Problémám, hogy másfél hónapja vissza-visszatérően szédülök, volt, hogy a fekvésen kívül semmi sem volt stabil több napig. Kaptam fülcseppet, antibiotikum kezelést, Betagent, és antihisztamint (gyulladt volt a jobb fülem, és...
        Kedves Doktornő! A kisfiamnál a születését követően oldalkamra tágulatot állapítottak meg, mely miatt rendszeresen járunk kontrollra. Szeretnem a véleményét kérni, hogy a megadott adatok alapján mi állapítható meg, mert az ultrahangot...
        Tisztelt DoktorÚr, Januári fejfájásom miatt most újbóli Mr vizsgálatra küldtek amelynek ími az eredménye. "Lefordítaná nekem Doktorúr, hogy mit is jelent ez. Köszönöm. Illetve mia teendő?! Köszönöm. Üdv Eredmény : A koponyáról axialis...