• Felkar idegfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Abban kérném segítségét, hogy az egyik felkarom alsó, izmok alatti lágy részén spontán időközönként égő fájdalom fút végig a könyökig. Nem jöttem rá milyen mozdulat idézi elő, de izomgyakorlat, torna, nyakmozgás hatására nem érzem, viszont ha például egyszerűen lazán megrázom a felkaromat, akkor egyből belenyilall az alsó részen. A vállamban, nyakamban és a karomban könyöktől lefelé semmi fájdalmam, zsibbadás nincs és csak az egyik felkaromnál jelentkezik ez, kb. mai nap 3 hete. Nem tudom ez neurológiai vagy reumatológiai eset. Mellékelten küldöm amit találtam ábrát, érzésre a sötétkék területen futó ideg nyilall. Várom megtisztelő válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a felkar fájdalom témában

        Kedves Kérdező ! Az elküldött ábra a felkar perifériás idegeinek anatómiáját mutatja.Az érintett terület perifériás idegeinek önálló megbetegsége nem ismert.Alagút szindróma felléphet, ha az erőteljes felkar és mellkas izomzatban az ideg kompresszió alá kerül.Szóba jöhet azonban a gerincvelőből kilépő idegyök sérülése is, melyet leggyakrabban porckorong sérv okoz. Az, hogy egy perifériás ideg milyen szinten és mitől sérül, részletes klinikai vizsgálódást igényel.Elektrophiziológiai, vagy UH módszerrel kereshető az ok.Pillanatnyilag egyszerűbb megoldásnak látom az érintett izomzat nyugalomba helyezését, ellazítását, só és fűszerszegény diétát. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. május 26., 14:50; Megválaszolva: 2020. május 26., 16:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: