• Pszichés, vagy fizikai a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Körülbelül másfél héttel ezelőtt a szülinapomat ünnepeltük és előkerült egy kevés kokain, metamfetamin, illetve némi alkohol. Nem vagyok egyáltalán drogfogyasztó alkat, ez volt a 2. alkalom, de talán túllőttünk a célon. Azóta, az első napokban éreztem a bal halántékomnál nagyon erős görcshöz hasonlító fájdalmat, amivel kórházba is mentem Hollandiában. Csináltak CT-t, illetve EKG-t. Minden jó volt és azt mondták, hogy ez csak utóhatás lehet. Ezek a görcsök elmúltak, de homályos látás, olykor nyilaló fájdalom és végtagok zsibbadása megmaradt. Vannak órák, akár 1 nap, hogy tünetmentes legyek. Időközben hazautaztam és csináltattam egy teljes kivizsgálást. Kontraszt anyagos CT, vérvétel, EKG, tüdő röntgen és még egy nativ MR-t is. A létező összes teszt negatív, de a fentebb leírtak (főleg az enyhe szédülés, nehezebb fókuszálás, olykor szorító érzés a fejben) továbbra is fennállnak. Először strokera, keringési problémára vagy vérrögre gyanakodtam, bár én nem vagyok szakember. Külföldön említettem a kábitószer használatot, de itthon nem mertem az ítélkezés miatt, illetve féltem, hogy nem fognak foglalkozni velem. Amit még hozzátennék, hogy az alvással egyáltalán nincs problémám. Pár nap múlva van időpontom egy neurológushoz, akinek ugyanezt vázolni fogom, de több szem többet lát alapon, a Maga véleménye is érdekelne. Fizikai, esetleg pszichés lehet a probléma? Mert jelenleg úgy érzem, hogy így maradtam.. Köszönöm megtisztelő válaszát!

        Dr. Fehér Gergely válasza a fejfájás, MR, szédülés, migrén témában

        Kedves Kérdező! Az mindenképpen megnyugtató, hogy az eddigi vizsgálatok során érdemi eltérés nem igazolódott. Javaslom a későbbiekben tartózkodjon a kábítószerek használatától. Bővebbet a panaszok jellegének tisztázása (ebben az életkorban leginkább migrén lehetősége merül fel első körben), illetve részletes vizsgálat után tudnék mondani. Pszichés háttér is mindenképpen felmerülhet az eddigiek tükrében. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. május 21., 23:08; Megválaszolva: 2020. május 22., 19:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: