• Reggeli ébredéskor kettőslátás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! Két hete történt, hogy ébredéskor kettőslátásom volt. Pontosabban nem láttam kettőt a tárgyakból, inkább magát a tárgyat(pl. a képet a falon) és még mellette a harmadát. Az egész kb. egy percig tartott. Ezt megelőzően pár napig, könnyezett, kicsit fájt és piros volt a szemem, amibe Tobrexet csepegtettem. Egyéb tünetem nem (szédülés, hányinger) nem volt. Öt éve, évente járok koponya MR-re, egy-két apró fehérállományi laesio miatt, mely az évek során nem mutatott változást. A két szemem eltérő dioptriájú, (-0,5 -1,5), de szemüveget nem hordok. Kérdésem az lenne, hogy a fent leírt panasz milyen problémára esetleg betegségre utalhat? Válaszát előre is köszönöm! Renáta

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a kettőslátás témában

        Kedves Kérdező! A kettőslátás fontos neurológiai tünet.Többnyire az agytörzsben elhelyezkedő szemmozgató idegmagvak és idegpályák működészavara, sérülése okozhatja. Ha a jelenség magától elmúlt,az jó jel. Általában szervi elváltozás esetén a kettőslátás maradandó, mellette egyéb neurológiai tünetek is észlelhetők. Legvalószínűbb ok az Ön esetében az átmeneti agyi keringészavat,(TIA). Ha nem ismétlődik, és egyéb panasza nincsen, a legközelebbi kontroll MRI vizsgálat után jelezze ezt neurológusának, illetve annak az orvosnak, aki a leletét értékeli. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. április 16., 14:13; Megválaszolva: 2020. április 17., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.