• Kettős látás és befelé forduló bal oldali szem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr, Köszönöm a válaszát a már említett panaszomra (https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/szem_betegsegei/163302) A kettős látás két szemmel fordul elő. Amint jelentkezik és letakarom a jobb vagy a bal szemem megszűnik azonban észre vettem, hogy a bal szemem, amely befelé is mozdul gyengébben lát mint ahogy azt említettem is. A panasz kb azóta áll fenn, hogy szedem a gyógyszereket a magas vérnyomásra. Tehát majdnem 3 éve, de pontosan nem emlékszem, mert nem rögtön jelentkeztek a panaszok. A kettős látás egyébként együtt jár azzal, hogy a bal szemem befelé mozdul. Amint pislogok vagy megváltoztatom a fejtartásom megszűnik. Továbbá csak egy bizonyos távolság után jelentkezik ez a kettős látás. Nagyjából olyan 5-6 méternél ha távolabbra kell néznem akkor jelentkezik. Köze lehet ennek ahhoz, hogy volt lézeres szemműtétem 2012-ben? Illetve milyen szövődményekkel kell számolnom? Előfordulhat látásvesztés, vakság, maradandó kancsalság kialakulása stb? Köszönöm.

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a kettőslátás, kancsalság, neurológia témában

        Kedves Uram! A válasza alapján a bal szem lehetséges, hogy tompalátó szem, erről bővebben a Webbeteg-en is olvashat. Nem gondolnám, hogy köze lenne a lézeres szemműtéthet ez a panasz. Az egyik legfontosabb, hogy a bal szemen minél több látást érjünk el, vagyis javasolt mmegszüntetni a kettőslátás okát, így pedig lehetséges, hogy a bal szem látóélessége is javulna. Nem tudom megmondani, hogy vakság vagy maradandó kancsalság kialakul-e, ahhoz, hogy ezt el lehessen dönteni mindenképpen javasolnék egy orthoptikai vizsgálatot (ahogyan korábban említettem), hiszen ott olyan szakemberek dolgoznak, akik jártasak ilyen problémákban. Továbbá neurológiai kivizsgálást is szoktunk javasolni. (Alapvetően az ún. két szemes kettőslátás mögött általában valamilyen neurológiai betegség állhat.) Ürvözlettel,


        Kérdés: 2020. június 02., 16:29; Megválaszolva: 2020. június 08., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.