Szemfájdalom, levertség, furcsa érzés a koponyában, enyhe fejfájás

Kedves Doktornő/Doktor Úr, Szeretném kikérni véleményüket azzal kapcsolatosan, hogy a tüneteim milyen betegségre utalhatnak, illetve, hogy kivizsgálás terén milyen irányba érdemes tovább haladnom. Tüneteim: kezdetben elaludt nyak, ebből következően 1-1.5 hétig tartó nyak és fej fájdalom. Ezt követően nyakfájdalom megszűnése és egy korábban soha nem tapasztalt koponyám bal oldalán jelentkező homloktájékon lüktető, nem múló (kb. 3 héten át tartó) fejfájás, amely a fejbőröm nyomásra való érzékenységével, irritáltságával is társult. A fejfájás algopirin szedésére nem enyhült. Vizsgálatok: Neurológiai kivizsgálás. Diagnosztika, javaslat: halmozott fejfájás szindróma, melyre magnosolv szedését, illetve algoflex és ibuprofén hatóanyagú fájdalomcsillapító szedését javasolták (algoflex forte sikeresen enyhítette a fájdalmamat, amikor szedtem belőle). Elküldtek natív koponya MRI-re, eredménye rendben volt, kóros eltérést nem találtak. A fejfájásom elmúlt, melyet felváltott egy szem környéki fájdalom. Szemészeti kivizsgáláson voltam, továbbküldtek kétoldali papillaoedema gyanújával másik orvoshoz. Ezt követően Semmelweis szemészeti klinikán voltam kivizsgáláson (OCT, látótér vizsgálat történt), azt mondták, hogy a látásommal minden rendben van - bár hümmögtek a leletek láttán, nem volt meggyőző a diagnosztika őszintén. Jelenlegi állapotom: Folyamatos levertség, bal oldali szemfájdalom, szempilla sokszor összeragadva, szem enyhén könnyezik. Ehhez társul egy nagyon enyhe fejfájás, vagy inkább egy olyan érzés, mint, amikor valakinek nagyon nagyon enyhe náthája van, vagy pl. éhségérzete és emiatt nem érzi magát 100%-osan és van egy ilyen tompa érzés a fejében (nehéz leírni pontosan ezt az érzést). Hányás, hányinger, szédülés nincs, láz, hőemelkedés nincs. Tünetek napközben gyengébbek, délutánra-estére erősödik. Kérem segítsenek, hogy mi lehet a probléma vagy, hogy milyen irányba induljak el, hogy sikeres diagnosztikát kaphassak, hogy mi lehet a baj.

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező! Negatív koponya MRI és Szemészeti vizsgálatot követően leginkább meg kéne nyugodni. Jelenlegi panaszai nagyon bizonytalanok. Levertség, tompultság, szem váladékozás.Ezek a panaszok tavaszi fáradtságra, kimerültségre utalnak. Próbáljon meg jókat enni, nagyokat pihenni. Jelenleg már fájdalomcsillapítót nem kell szedni, sőt, rossz hatású is lehet. Az idő eldönti, lesz e ebből betegség, reméljük nem, csak átmeneti állapot. Minden jót kívánok. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2020. március 29.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Fejfájás edzés közben
A problémám a következő: Rendszeresen járok edzeni konditerembe súlyzós edzéseket végzek vagy gépen edzek., Amikor lábedzésem van tehát guggolni kell vagy...
2 hónapja tartó fejfájás
2 hónapja tartó fejfájásom van, ami nyomó jellegű. Egyszer olyan, mintha satuba szorítanák a fejem, máskor zsibbadó érzés. Számos neurológiai vizsgálaton...
Állandó fejfájás
Tisztelt Doktornő! Január közepén volt egy vetélésem, 9 hetes volt a magzat. Ezt követően jelentkezett nálam egy állandó jellegű, enyhe fejfájás, amit...
Bal hátul szúr a fejem
Tisztelt Doktor Nő! Körülbelül 1 hónapja szúr a fejem bal oldalt hátul. A szúrás naponta néhány alkalommal jelentkezik csak, akkor is csak néhány másodpercig...
Vérnyomás brobléma
Vérnyomás csökkentő szedése mellett (nap 1 Concor Almo 5 mg, 0.5 db Co-Valsacor 160 mg/ 25) Ma 138/ 59 vérnyomásom 61 -es pulzussal . Fáj a fejem. Mi...
Fejfájás okai mi lehet?
Jónapot kivánok! 3 honapja fáj a fejem szur es nyomo fájdalom tarkon általában, de szokot a homlokomnál ossze vissza valamint az arccsontom es az orrom is...