• Szemfájdalom, levertség, furcsa érzés a koponyában, enyhe fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor Úr, Szeretném kikérni véleményüket azzal kapcsolatosan, hogy a tüneteim milyen betegségre utalhatnak, illetve, hogy kivizsgálás terén milyen irányba érdemes tovább haladnom. Tüneteim: kezdetben elaludt nyak, ebből következően 1-1.5 hétig tartó nyak és fej fájdalom. Ezt követően nyakfájdalom megszűnése és egy korábban soha nem tapasztalt koponyám bal oldalán jelentkező homloktájékon lüktető, nem múló (kb. 3 héten át tartó) fejfájás, amely a fejbőröm nyomásra való érzékenységével, irritáltságával is társult. A fejfájás algopirin szedésére nem enyhült. Vizsgálatok: Neurológiai kivizsgálás. Diagnosztika, javaslat: halmozott fejfájás szindróma, melyre magnosolv szedését, illetve algoflex és ibuprofén hatóanyagú fájdalomcsillapító szedését javasolták (algoflex forte sikeresen enyhítette a fájdalmamat, amikor szedtem belőle). Elküldtek natív koponya MRI-re, eredménye rendben volt, kóros eltérést nem találtak. A fejfájásom elmúlt, melyet felváltott egy szem környéki fájdalom. Szemészeti kivizsgáláson voltam, továbbküldtek kétoldali papillaoedema gyanújával másik orvoshoz. Ezt követően Semmelweis szemészeti klinikán voltam kivizsgáláson (OCT, látótér vizsgálat történt), azt mondták, hogy a látásommal minden rendben van - bár hümmögtek a leletek láttán, nem volt meggyőző a diagnosztika őszintén. Jelenlegi állapotom: Folyamatos levertség, bal oldali szemfájdalom, szempilla sokszor összeragadva, szem enyhén könnyezik. Ehhez társul egy nagyon enyhe fejfájás, vagy inkább egy olyan érzés, mint amikor valakinek nagyon nagyon enyhe náthája van, vagy pl. éhségérzete és emiatt nem érzi magát 100%-osan és van egy ilyen tompa érzés a fejében (nehéz leírni pontosan ezt az érzést). Hányás, hányinger, szédülés nincs, láz, hőemelkedés nincs. Tünetek napközben gyengébbek, délutánra-estére erősödik. Kérem segítsenek, hogy mi lehet a probléma vagy, hogy milyen irányba induljak el, hogy sikeres diagnosztikát kaphassak, hogy mi lehet a baj.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Negatív koponya MRI és Szemészeti vizsgálatot követően leginkább meg kéne nyugodni. Jelenlegi panaszai nagyon bizonytalanok. Levertség,tompultság, szem váladékozás.Ezek a panaszok tavaszi fáradtságra, kimerültségre utalnak.Próbáljon meg jókat enni, nagyokat pihenni. Jelenleg már fájdalomcsillapítót nem kell szedni, sőt, rossz hatású is lehet. Az idő eldönti,lesz e ebből betegség, reméljük nem, csak átmeneti állapot. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. március 27., 20:01; Megválaszolva: 2020. március 29., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: