• MRI Koponya nativ

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorno! Az MRI vizsgalatom kapcsan lenne kerdesem, hogy van e okom komoly aggodalomra a leletem kapcsan illetve hogy pontosan mit is jelent ez az eredmeny. MRI koponya natív viszsgálat: Eredmény A koponya MR, MRA vizsgálatot nativan axialis FLAIR FS, T2, diffusio súlyozott, haemogradiens, coronalis T2, sagittalis T1 mérésekkel végeztük, az intracranialis nagyerekről TOF MRA és 3D rekonstrukciók készültek. Kérés indoka: Kérem a beteg szíves koponya MR és 3D TOF MRA vizsgálatát! Indoklás: újkeletű bitemporalis fejfájások, helyzetváltoztatásra jelentkező szédülések. Neurológiai deficittünete nincs. Panaszát magyarázó intracranialis kóros? A cranio-spinalis átmenet szabályos. A basalis cisternák folyadékjeladása megtartott. A kamrarendszer középállású, nem tágabb, szimmetrikus. A felszíni liquorterek normális tágasságúak. A középvonal megtartott. Vérzés, diffusiogátlás nem látszik. Bal oldalon parietalisan a cella media fölött 5 mm-es, FLAIR mérésen magas jeladású góc látszik. A corpus callosum vastagsága, jeladása megtartott. Infratentorialisan kóros jeladás nem mutatható ki. Térfoglalás jele nem látható. A nagyerekben a flow void megtartott, stenosis, körülírt tágulat nem különül el. Vélemény: Bal oldalon aspecificus fehérállományi laesio. Diagnózis R9080 Közp. idegrendszer diagn. képalkotó vizsg.nál talált kóros l

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás, koponya MRI témában

        Kedves Kérdező! A koponya MRI lelete negatív. (A cella media fölötti 5 mm-es magas jeladású góc aspecifikus, azaz konkrét betegségre nem utal, tünetképző jelentősége nincs, a fejfájásokkal nem hozható összefüggésbe.) Bár a fejfájásról nem sokat írt, de ez nagy valószínűséggel migrén.Ennek további kezelésével kapcsolatosan az Önt beutaló neurológus biztosan kielégítő tájékoztatást fog adni. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. március 13., 14:42; Megválaszolva: 2020. március 14., 06:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        T.dr Úr ! Feleségem EXELON tapaszt kapott .A 4.5 mg-os után elkezdte használni a 9,5 mg-ost 15 db használata után a korábbi állapothoz képest rosszabb lett a közérzete,izgatottabb lett,gyakoribbá vált a napközbeni álmosság,az éjszakái is...
        Tisztelt Főorvos Úr! A vascularis encephalopathiaval és az agykárosodás lehetőségével kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni még néhány dolgot. Amennyiben hirtelen történő, ugyanakkor több napon keresztül fennálló és jelentős...
        Doktorúr ilyenkor mit kéne csinálni? 2020 Március 23 orvosom azt mondta hogy nem lesz semmi bajom azonban zsibbad a fejem az előbb jöttem haza arcom is zsibbad már a hideg hatására, fáj a fejem és az bal oldalon az inyemnél hideg az arcom...
        Jó napot! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy lassam 3-4 hónapja szédülök! Ausztriában dolgozom ott ki is vizsgáltak mr, vérvétel nyaki ultrhang, fúl orr gégészet sehol sem találtak semmit minden rendbe volt. Alkor utána szép lassan el is...
        17 éves vagyok mai nap elkezdett fájni a fejem beszedtem egy Algoflexet és lábamban rángás következett be a halántékom lüktet ezért szedtem be egy vérnyomás csökkentőt az sem segített. Azt szeretném megtudni hogy ez mit jelent és mit...
        Tisztelt Doktornő! A neurológiára városomban nem tudok menni, ezért fordulok végső elkeseredettségemben Önhöz. Háziorvost felkerestem, de a járvány miatt nem lehet semmit sem tenni, a vizsgálatokat halasztják. Két héttel ezelőtt volt egy...
        Kedves Doktornő/Úr! Hónapok óta tartó fejfájás miatt nemrégiben MRI vizsgálaton voltam. Elég soká kaptam időpontot,ezért érdeklődöm itt is. A fejfájás jobb oldalra lokalizálódik és az utóbbi időben minden egyes nyelésnél erősödik....
        Tisztelt Doktor nő/ Doktor úr ! Nagyjából 3-4 hónapja érzékeltem a tüneteim ez amik következők: Általában sötétedéskor a legintenzívebb illetve komolyabb fizikai munkavégzés után a szédülés ami inkább mozgás kordinációs zavar...
        Tisztelt Doktornő! Hashimoto betegségem van amire szedek gyógyszert, Rengeteget szédülök, ezért szeretném a véleményét kikérni. Bizonytalan vagyok, hogy milyen irányba lépjek tovább. Már több vizsgálaton voltam minden jó volt.Most elmentem...
        Tisztelt doktorno! Az MRI vizsgalatom kapcsan lenne kerdesem, hogy van e okom komoly aggodalomra a leletem kapcsan illetve hogy pontosan mit is jelent ez az eredmeny. MRI koponya natív viszsgálat: Eredmény A koponya MR, MRA vizsgálatot nativan axialis...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.