• Van okom aggódni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Koponya MR és MR angiographiás vizsgálat, natív mérések készültek. Bal oldali, perifériás nervus facialis paresis miatt kérik vizsgálatát. A középvonal nem diszlokált. A külső és belső liquorterek tágassága az életkornak megfelelő. A szürke és fehérállomány határa végig jól felismerhető, az arány megtartott. A bazális ganglionok, kisagyi hemisphaeriumok, craniocervicalis átmenet, sella tájék, pontocerebellaris régió ép. Az agyállományban körülírt kóros jelintenzitásváltozás, diffúziós jelzavar nem látszik. A pinealis régióban 10 mm-es T1 hypo-, FLAIR izointenz éles kontúrú képlet látható. Hemográdiens szekvencián vérzéses maradványra, kóros meszesedésre utaló morfológiai jel nem mutatható ki. Orbiták, paranasalis sinusok és extracranialis lágyrészek épek. Mindkét sinus maxillaris falának nyálkahártya borítása jelzetten megvastagodott. Az agyalapi arteriákról készült TOF MR-angiographias mérésen aneurysma szerű tágulat, érmalformáció, szignifikáns szűkületre utaló szakasz nem azonosítható. Vélemény: Apró corpus pineale cysta, jelenleg térszűkítő hatás nélkül A vizsgálat intracranialisan a beteg panaszait magyarázó eltérést nem igazolt

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Bell-féle paresis témában

        Kedves Kérdező! A Bell-féle perifériás faciális paresis (arcidegbénulás) többnyire jóindulatú, megfelelő kezeléssel tökéletesen gyógyítható betegség. Oka az arcideg hideg, huzat hatására létrejövő duzzadása, compressziója. Gyulladáscsökkentők, vitaminok, elektroterápia szükséges. A koponya MRI és MRA, mint eleve várható volt, nem mutat kóros eltérést. A corpus pineale cysta semmiképpen sem okolható, a faciális paresissel nincs összefüggésben. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr. Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. február 14., 17:16; Megválaszolva: 2020. február 17., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.