• Mitől fáj? bal oldali halántékból induló fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! 7 hete tartó bal oldali halántékból induló fájdalmak van, ami kisugárzik a fejtető, az állkapocs illetve a tarkó irányába is. A fájdalom állandó, van, hogy erősebb, szinte elviselhetetlen, van, hogy gyengébb. Hányinger, szédülés, látásvesztés nincs. A kontraszt anyag nélküli MRI nyálkahártya duzzanatot mutatott a bal oldalon.CT rendben volt. Voltam szemeszeten, fül-orr-gégészeten, fogaszaton illetve eddig 4 neurologusnál. A bal oldali halánték verőér környéken ,ahol a fájdalom is van, pulzálást érzek. (A jobb oldalon nem érzek ilyet). Kezeltek arc idegzsábával(gyógyszer: Tegretor), allergiával(speciális orrspray), számos fájdalomcsillapĂ­tóval(algopirin,flector,apranax dolo,cataflam,brufen); mind eredménytelenül. Elkeseredésemben Ă­rok, hátha Önnek van valami ötlete, hogy miként tudnék meggyógyulni. Köszönettel!

        Dr. Fehér Gergely válasza a fejfájás, lüktető, halánték témában

        Kedves Kérdező! Életkora alapján migrén merülhet fel, de a tünetek kissé atípusosak,érgyulladás kevéssé valószínűsíthető. Esetlegesen atípusos arcfájdalom illetve egyéb krónikus arcfájdalmak merülhetnek fel. Javasolt egy nagylabor elküldése, benne süllyedés és CRP értékkel, mely megnyugtatóan tisztázhatja a helyzetet. Fejfájás centrumban való szakvizsgálatát javaslom. A leggyakoribb fejfájásokról bővebben itt olvashat: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fejfajas_migren/2611/a-legtobb-fejfajas-kezelheto Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. január 26., 18:59; Megválaszolva: 2020. január 31., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: