• Fülzúgás - nyaki gerinc probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő / Doktor úr! Három héttel ezelőtt vásároltam egy új matracot, ami sokkal keményebb, mint a korábbi. Amióta ezen alszom a bal fülemben, amint lefekszem fülzúgást hallok. Nappal megszűnik, de van, hogy egész nap tart. Jártam fül-orr-gégészeten, ahol az összes vizsgálat negatív lett. Vélhetően nyaki gerinc probléma áll az orvos szerint a háttérben. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint lehetséges, hogy a matrac az oka? Tény, hogy sokat ülök számítógép előtt és a nyaki lordosis kiegyenesedett. Meg fog szűnni a fülzúgás? Nagyon idegesítő ez a magas hang, amit néha egész nap, csend mellett hallok. Érdemes lenne elmennem nyaki ér ultrahang vizsgálatra? Köszönöm előre is válaszát, Üdvözlettel, Réka

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a tinnitus témában

        Kedves Kérdező! A vásárolt új matrac és a fülzúgás kezdetet közt csak véletlen, időbeni összefüggés lehet.A nyaki gerinc kiegyenesedése nem jár együtt a csigolyák közt futó, az agy hátsó részét, és a halló,egyensúlyszervet ellátó erek beszükülésével.Nincs akadálya ezek UH-os vizsgálatának,de igen nagy valószínűséggel ez is negatív lesz.Fontos lenne, hogy ne csak a matrac, hanem a fejpárna is megfelelő anatómiai fekvést biztosítson.Nappali munka közben gyakran tartson szünetet, nyakizmai merevségét tornával, maszírozással, lazítással tudja csökkenteni.Koncentráljon a tevékenységére, ne "idegeskedjen",akkor a fülzúgás el fog maradni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. december 05., 12:55; Megválaszolva: 2019. december 12., 06:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: