• Idegen szag érzete az orrban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő/Úr ! Kb egy éve, semmilyen előjel, betegség stb. nélkül, hirtelen beleszagoltam a levegőbe és egy meghatározatlan szagot éreztem. Ez a szag nem köthető semmihez, nem tudom megmondani minek a szaga, nem csípős, nem büdös, nem illatos.. ismeretlen eredetű. Bármikor, bármilyen időszakban előjöhet. Nem tudom mihez kötni, a nap bármely időszakában előjön(éjjel még nem ébredtem fel, hogy érezném), nem mindennapos, van hogy napokig semmi, aztán egyszer csak érzem, ha beleszippantok a levegőbe. Néha hirtelen nagyon erősen, van hogy csak kicsit, de már nagyon zavaró. Mindig ugyanaz a szag, nemcsak otthon érzem, máshol is ugyanezt a szagot. Voltam fül-orr gégésznél, megvizsgált semmit nem talált. Elküldött CT-re, ott sem találtak semmit. Most itt ülök, írok Önnek és most is érzem. Hirtelen jön... van, hogy egésznap is, kis megszakításokkal előfordul,de nem tartósan. Van hogy napokig nem is érzem. Várom válaszukat.. Üdvözlettel Zsuzsa

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a kakozmia témában

        Kedves Kérdező! A kakozmiának nevezett kóros szag érzékelés hátterében leggyakrabban szervi betegség nem mutatható ki.Az Ön esetében szerencse, hogy a szag nem kellemetlen, noha nem is kellemes. A jelenség leggyakrabban pszichés hátterű. Epilepsziás roham bevezető tüneteként is ismert, de ez Önnél nem jön szóba. Influenza utáni állapot is okozhatja, de ez idővel enyhül. Krónikus melléküreg gyulladások tüneteként is előfordulhat. Egyelőre ne foglalkozzon vele, hiszen a vizsgálatok negatívak.Kezelésként azt javasolom, használjon rendszeresen orrtisztító folyadékot, melyekből spray formában nagy választék áll rendelkezésére.Önnek kellemes illó olajok időnkénti belégzése is hasznos lehet. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. november 17., 14:56; Megválaszolva: 2019. november 20., 06:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.