• Neuronitis vestibularis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Főorvosasszony! Neuronitis vestibularisom, vagyis egyensúlyozóideg-gyulladásom volt. 4 hete kezdődött, váratlan forgó szédüléssel és hányással. 5 napig kórházban kezeltek. Már sokkal jobban vagyok, de még mindig szédülök egy kicsit. Igaz, egyre kevésbé, de vannak napok amikor kicsit jobban, és zúg a fülem, időnként az egész fejem is. Kérdéseim: 1./ Jó esély van-e rá, hogy tökéletesen elmúljon a szédülés? 2./ A szédülés azért van, mert az ideg megsérült, és regenerálódnia kell? 3./ Tud-e az egyensúlyozóideg regenerálódni? 4./ Használnak-e ilyen esetben a szédülés elleni tornagyakorlatok? 5./ Lehet-e köze a szédülésnek az agy, vagy a belső fül vérellátásának zavarához? 6./ Van-e olyan orvosi ágazat Magyarországon, ahol célzottan foglalkoznak ezzel a betegséggel? Köszönöm szépen a választ.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a neuronitis vestibuláris témában

        Kedves Kérdező! A neuronitis vetibuláris,virus okozta, heves szédüléssel, hányással járó betegség.Általában kis adag szteroid, és egyéb tüneti kezelés után gyógyul.Idegsérülést, maradványtüneteket nem okoz.Ha a szédülés tartósan fennáll, valószínűleg téves volt a diagnózis, vagy a háttérben egyéb neurológiai ok van. Miután kórházban is volt, bízom benne, hogy ott a szükséges kivizsgálásokat elvégezték.Egyensúlyrendszeri problémákkal az otoneurológia szakma foglalkozik. Ez speciális műszerezettséget igényló ágazat, ezért nem minden neurológiai szakrendelésen található meg.Interneten tud rákeresni, ha további vizsgálatokat szeretne. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. november 09., 14:20; Megválaszolva: 2019. november 10., 07:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: