• lila érfoltok, göbök ujjakon

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr, Kevert Demenciában, Alzheimer kórban szenvedő édesanyám ujjain kis lila foltok keletkeztek, a tenyér felőli oldalon. Jobb kezes, mégis inkább a balt használja mostanában. Fájdalomra nem panaszkodik. Mivel keveset mozog, elsősorban ülve tölti a napot, a kérdésem az, hogy ez utal-e valami keringési bajra? Nemrég fél oldali láb dagadás is jelentkezett, majd elmúlt. A háziorvos azt nem tartotta gondnak. Felmerül-e trombózisgyanú? Milyen vizsgálatot ajánlana? Fotót mellékelek. Köszönöm.

        Dr. Fehér Gergely válasza a demencia témában

        Kedves Kérdező! A diagnosztizálás a beteg panaszainak tisztázásán és az orvosi vizsgálaton alapszik, fotóról, írásban nehéz bármit is mondani. Célszerű a háziorvos felkeresése, illetve ha bénulás, gyengeség, mozgászavar lépett fel, akkor neurológiai szakvizsgálat (ennek sürgősségéről a háziorvos is tud dönteni). Tisztelettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2019. október 28., 18:54; Megválaszolva: 2019. október 30., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: