• Agydaganat ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvos Asszony! Április-májusban már kérdeztem Doktornőtől, ezért mertem ismét Önhöz fordulni. Akkor a gyakori fejfájásom miatt gondoltam arra, hogy esetleg agydaganatom lenne, ekkor 2 neurológus véleményezte, hogy nincsen, készítettem magán úton egy natív koponya CT-t, és egy natív koponya MR-t is, ami szintén kizárta az agydaganatot, negatív leletek voltak. Pár napja azonban ismét agydaganat gyanúja merült fel benne. Észrevettem, hogy főleg a bal kezem enyhén remeg néha, szinte nem is látható módon, és nem állandóan. (naponta 1x-3x veszem észre, de van hogy 3-4 napig semmi). Valamint kb 2 hete a kezeimben , lábaimban, bokámnál, csuklómban, ujjaimnál fájnak az ízületeim. Egy melegebb fürdő segíteni szokott. Háziorvos látta, nem véleményezett semmi kórosat. Régebben is volt ilyen tünetem, főleg hidegebb időszakban ( volt aki a colitis ulcerosára fogta, hogy ott gyakrabban előfordul) Pár napja a jobb oldalon fáj egy kicsit a fejem, ha nekidöntöm valaminek, igazából olyan mintha a fejbőr fájna. Illetve van a fejemen kb 10-15 éve pár pici kinövés, ami a bőrgyógyász szerint nem vészes, nem kell vele foglalkozni.E körül érzem a fájdalmat. Nem tudom, ezek a tünetek jelenthetik-e azt hogy május óta kialakult nálam az agydaganat? Egyáltalán 5 hónap alatt ki tud alakulni vagy ennek hosszabb idő kellene? Érdemes újra elmennem egy neurológushoz? Gondolkodok egy ideje, hogy elkéne mennem kezeltetni a hipochondirámat, de mindig azt gondolom, hogy ha ez a betegség is csak beképzelt volt, akkor többet nem fogok foglalkozni vele. De sajnos a vége mindig ugyanaz lesz... Jelenleg nagy mennyiségű gyomorsav miatt szenvedek torokfájdalomtól, a sav miatt miatt már begyulladt a torkom, és sajnos egy lyukas fog miatt fáj a fülem is. Füll orr gégész néhány napja vizsgált, ő véleményezte ezt. Memória zavar, egyensúlyzavar, zsibbadás, hányinger, hányás nincs. Köszönöm, hogy időt szakít kérdésem megválaszolására. Megnyugtató válaszát várva, üdvözlöm.

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás témában

        Tistztelt Érdeklődő! Biztos hogy ezek a panaszok nem agydaganat tünetei. A bal kéz remegése miatt érdemes ismételten neurológiai vizsgálatra elmenni, de nem agydaganat áll mögötte. Pszichológiai kezelés biztosan elviselhetőbbé tenné az életét, mert nem arról van szó, hogy beképzeli a panaszait, hanem hogy fokozott a szorongása, ezért minden újabb vizsgálat pszichoterápia nélkül csak ideig-óráig csökkenti a szorongását. Gyógyulást kívánok!


        Kérdés: 2019. szeptember 29., 18:30; Megválaszolva: 2019. szeptember 30., 15:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: