• Fejfájás egy adott pontban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorÚr! 21 éves férfi vagyok. 3-4 hete fennálló problémám, hogy a homlokomon az orr vonala és a jobb szem között egy adott ponton fáj a fejem. Nem állandóan, hanem időnként belenyilall, ilyenkor tompán fáj rövid ideig (néhány másodperc). De mindig ugyanazon a ponton. Azt figyeltem meg, mintha kisebb ütődésére, egy erősebb, hirtelen zajra, vagy hirtelen fénybe nézésre, is hajlamos belenyilallni. Júliusban volt natív koponya MR vizsgálatom, az eredményt képen küldöm. (Nem tudom köze lehet-e hozzá, de azért néhány mellékinformáció: pollenallergiám van; refluxos vagyok, amire Esomeprazolt szedek; nem dohányzom) A kérdéseim: Mi okozhatja ezt? Esetleg pl. érbetegség? Javasolt más vizsgálat/újabb koponya MR? Nagyon félek, mi okozhatja... Neurológiára meg csak november jutok el. Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

        Dr. Fehér Gergely válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! A fejfájás gyakori panasz, érdemi megbetegedés ritkán áll mögötte. Amennyiben a koponya MR érdemi eltérés nélküli, meg is lehet nyugodni, súlyos betegség nem áll a hátterében. A legtöbb fejfájás pusztán a beteg részletes kikérdezése és vizsgálata alapján nagy biztonsággal diagnosztizálható, megfelelő gyógyszeres kezelés is beállítható. A fejfájásokról bővebb információt itt találhat: https://www.facebook.com/fajafejem Célszerű a témában jártas szakember felkeresése. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2019. szeptember 26., 10:52; Megválaszolva: 2019. szeptember 26., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: