• Diagnozis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesapám rosszulétre panaszkodott és nagyon szédült,mentőt hívtunk bevitték a sürgősségire megvizsgálták CT nem mutatott sürgőségi ellátást igy elbocsájtották kapott egy diagnozist és hogy azzal jelentkezzünk a háziorvosnál, aki csak annyit mondott ha gondoljuk ir beutalot neurologushoz. Kértünk időpontot de csak szeptember végére, addig is szeretném tudni hogy mi a diagnozis amit a sürgősségin kapott papiron van ezt csatolom a kérdésemhez és ön szerint milyen vizsgálatok kellenek még. Édesapámnak volt 15éve egy agyérgőrcse amit kezeltek az elferdült szájat majdnem teljesen visszaállitották. Sok éven keresztül rendben volt minden. Most a sürgösségire bevitel előtt voltak kissebb rosszulétei szédülés is de nem foglalkozott vele. Fél éve volt fültiszitáson a háziorvosnál utána kezdett el rosszul hallani és pár napon bellül teljesen nem hallot mindkét fülre. fülészeten voltunk vele begyullad fület diagnoztizálta kapott cseppeket és mikor elmult a gyulladás kapott hallokészüléket és elég jol hallott vele. A sürgősségire bevitel után panaszkodott a fülére hogy mint ha begyulladt volna megint elvittük fülészhez fülész igazolta hogy be van gyulladva kapott cseppeket hallokészüléket nem tuja használni addig is mig be van gyulladva. És emellett a rossz lába amit fájditott még rosszabra fordult sürgősségire bevitel után bottal tudott közlekedni ortopédiára is van idöpontunk 1hónap mulva. Kérdésem hogy ezek a bajai összefügghetnek e ill. Hogy mi áll a sürgősségin kapott diagnózisban és hogy ön mit tanácsol. Köszönöm válaszát előre is.ha esetleg nem menne át a küldött kép a diagnózis: Mplx. vasc.laesio AS Atrophia cer.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Multiplex cerebrovasculáris laesió témában

        Kedves Kérdező! A szédülés okát az elvégzett koponya CT vizsgálat igazolta. Ezek szerint édesapjának agyi érbetegsége van, mely régebbi keletű, lassan előrehalad, neurológiai góctünetekkel járó betegség, főleg idős korban fordul elő.Emellett kezdődő agysorvadás is megállapítható. Ezek a panaszok a begyulladt füllel nincsenek összefüggésben.A megállapításra került betegségekben rosszullétek, szédülések, egyensúlyzavarok várhatóan a jövőben is előfordulhatnak.A neurológiai szakvizsgálat remélhetőleg gyógyszeres kezelést fog javasolni, megelőzendő az állapota rosszabbodását, de visszafordítani ezt a folyamatot, sajnos nem lehetséges.


        Kérdés: 2019. augusztus 17., 13:42; Megválaszolva: 2019. augusztus 18., 19:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: