• Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! A panaszom 3 hónapja kezdődött, egy szédüléssel, ami átváltott bizonytalanság érzésbe, ez folyamatosan fen áll azóta is. Magánrendelések tömkelégén vagyok túl: teljes karsiologia-negatív, szemészet-negatív,hasi uh-negatív, neorulogia- perifériás vestibularis vertigo, kponya Ct- negatív, karotisz uh-negatív, fül-orr gégészet-negatív, hallásvizsgálat rendben, nyaki rg kimutatta a kiegyenesedett nyaki lordosis-t, voltam reumatológian ahol kaptam izomlazítót de egyéb mást nem.. Kérdésem a következő lenne mennyire biztos az hogy a megállapított nyaki gerinc probléma okozza a szédülésem? Merre induljak tovább,hisz ez igy nagyon elviselhetetlen kezd lenni. Köszönöm a választ. Andrea25

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Nyaki gerinc témában

        Kedves Kérdező! A nyaki gerinc kiegyenesedése gerinc tartási rendellenességre utal. Ennek oka legtöbbször a nyaki, váll körüli izmok megterhelése, tartós feszülése.Többnyire feszültség, stresszes, mozgásszegény életmód áll a háttérben. Sajnos, az izomlazító erre nem megoldás.A kiváltó ok megszüntetése a helyes terápia. Lazítás, torna, fizikoterápia, stressz kezelés.Számtalan lehetőség van a görcs oldására.Ehhez nem elég az interneten olvasgatni.Keressen fel egy gyógytornászt, aki a helyes tartás kialakításában segítségére lehet. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. július 18., 14:17; Megválaszolva: 2019. július 23., 06:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: