• Leletem értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr ! Legyen kedves segíteni a leletem elemzésében! Nyaki gerinc 2 ír:nyaki lordosis kiegyenesedett,CIV-V csigolyák teste megkeskenyedett,CVI alsó zárólemeze is beroppant.Nagyon félek,hogy daganatot jelez a lelet.42 éves vagyok.Köszönöm a válaszát, minden jót kívánok!

        Dr. Laki András válasza a nyaki gerinc témában

        Tisztelt Kérdező! Egy leletet mindig az előzményekkel, panaszokkal, tünetekkel együtt lehet megfelelően értékelni, ezekről nem esett szó. Az idézet leletrészben nem látok olyan eltérést, ami daganatra utalna. Arról írtak, hogy a gerinc oldalirányból látható szabályos görbülete csökkent , ez tartási rendellenesség lehet. A másik rendellenesség az említett csigolyák magasságának csökkenése, a IV-V csigolyák valószínűleg egyenletesen laposabbak, a VI. csigolya alsó zárólemezén láttak beroppanást. Kérdés, hogy történt-e valamikor sérülés, trauma, ami ezt okozhatta. Az előzmények ismerete nélkül találgatásokba nem bocsátkoznék. Javaslom, hogy a lelettel forduljon a kezelőorvosához, a vizsgálatot kérő orvosához, hogy megbeszéljék, szükséges-e további kivizsgálás vagy kezelés a panaszaival kapcsolatban.


        Kérdés: 2019. április 29., 08:40; Megválaszolva: 2019. május 03., 15:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: