Meniere beteg Gentamicin injekcio utani allapota

Kedves dr. Ur! Meniere beteg vagyok es Gentamicin injekcioval kezeltek, eddig egyszer. 3 het telt el a kezeles ota es bar a rohamaim megszuntek, komoly egyensuly zavarom keletkezett. A kezelo orvosom csak arrol tajekoztatott hogy lesz egy kis enyhe szedulesem de arrol nem hogy olyan egyensulyzavarom lesz hogy nem tudom hova lepjek mert ugy erzem elesek. Kerdesemre hogy ez meddig fog igy tartani azt a valaszt kaptam hogy ez igy marad, kicsit talan enyhulni fog. Azt szeretnem megtudni, hogy meddig kell varnom az enyhulesre es ha tenyleg igy marad hogyan lehet ezt kezelni. Arlevert gyogyszert szedtem egy par napig, 3x1-t, de ugy kiutott hogy alig voltam magamnal. Az eletvitelemet, mert hogy meg aktivan dolgozom, egyaltalan nem tudtam folytatni a gyogyszer szedese alatt. Ket eve szedem a Betagent, 3x2-t, amiota kezdodott betegsegem kalvariaja. Kerem segitsen, a bizonytalansag amiben vagyok nagyon rossz. Orultem hogy a pokoli rohamaimra talaltam egy megoldast, de most ugy erzem nem keszitettek fel az injekcio kovetkezmenyeire. A rohamok helyett egyensulyzavart kaptam, ami valoban sokkal jobb de szinten nehezen lehet vele egyutt elni. Jo lenne mas betegek tapasztalatait is megtudni, de sehol nem talalok erre forumot. Ha esetleg tudna ilyet ajanlani azt is nagyon megkoszonnem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza egyensúlyzavar témában

Tisztelt Asszonyom!

Sajnos nekem gyakorlati tapasztalataim a Gentamycin kezelésel nincsenek, de általánosságban el tudom mondani, hogy hatásosnak tartják, illetve az egyensúlyzavar átmeneti, még a labyrinth teljes műtéti kiirtása tán is 2-4 héttel megszűnik. Ugyanis a központi idegrendszer módosul a receptorok új jelzéseinek megfelelően. Az Arlevert tabletta álmosságot okoz, hisz a Daedalonnak megfelelő hatóanyagot tartalmaz, azzal sem vezetni, sem komoly koncentrációt igénylő foglalkozást végezni nem tud.

Összefoglalva elmondható, hogy az egyensúlyzavar lassú, spontán javulása várható.

Kérdés: 2015. május 26., 22:34; Megválaszolva: 2015. május 27., 09:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Ízlelés és szaglászavar Fess...
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta krónikus, minden melléküregre kiterjedő Pansinusitisem van. Körülbelül egy hónapja volt a második FESS műtétem...
Fülfájás__
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta