• Aneurysma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Fehér Gergely Főorvos Úr! Pár héttel ezelőtt már írtam Önnek és kértem a segítségét. De újabb kérdéseim lennének. 2017-ben Készült az agykoponyámról egy MR. Mindent rendben találtak. A vizsgálat oka az volt, hogy decemberben szédüléssel és hányással a sürgősségire kerültem!Pár vizsgálat után megállapították, hogy idegi alapon produkáltam a rosszullétet.A neurológus ARLEVERT tablettát írt fel! Egy darabig szedtem,de aztán arra jutottam, hogy ha sok vizet fogyasztók, akkor nem tér vissza a szédülés.Idén márciusban volt egy komolyabb rosszullétem. Sietünk, nem figyeltem a folyadékbevitelre. Kettő-három hétig ismét szedtem a tablettát majd elhagytam. Júniusban, nagyon Nehéz időszak után( 3 fiam van,ebből kettő kamasz) volt egy-két kisebb rosszullét(csak szédülés, hányást nem) ezért mentem el magánúton egy agykoponya MR re. Ez az eredmény mutatta a 3 mm-es aneuryzmát, amellyel megkerestem Önt. Ezzel az eredménnyel mentem vissza a neurológushoz, aki Idegsebészhez küldött (július 15-ére kaptam időpontot) Kérdéseim a következők lennének: 1.Butaságot csináltam, hogy nem szedtem az Arlevert tabletát folyamatosan? 2.A sok folyadék hatásos lehet a szédüléssel szemben? 3.Az Arlevert es az Aneurysma mellett 1-1pohar bor belefér?( a vernyomasom normalis,nem vagyok elhizva es nem is cigarettazom!) 4.Ha ittam 1-1 pohár bort az Arlevert mellett(egyébként mikor szedtem, direkt figyeltem és szerintem nem ittam) ez okozhatta az aneurizma kialakulását? A neurológus azt mondta, hogy egy-egy pohár bor nem árt. Ön szerint? Ettől nem fog nőni az aneurizma? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: F.É.

        Dr. Fehér Gergely válasza a Szédülés, aneurysma témában

        Kedves Kérdező! Az Arlevert nem rendszeresen szedendő gyógyszer, szédülés és hányás csillapítására alkalmilag használható. A talált aneurysma és a szédülés között összefügés nincs, ez csupán mellékletet. Napi egy pohár (max 1-2 dl) bor elfogyasztása teljességgel megengedhető. Sem az Arlevert szedése, sem a kevés folyadék fogyasztás nem okoz aneurysmat, illetve ezek elhagyása/ csökkentése sem. Javaslom, hogy forduljon a témában jártas (szédülés) szakemberhez a diagnózis pontosítása céljából. Üdvözlettel Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2019. július 10., 17:15; Megválaszolva: 2019. július 12., 07:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: