• Ct lelet értelmezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő,fej fájás miatt készült a vizsgálat ennek értelmezésében kérnék segítséget: A kamrarendszer normális helyzetû és tágasságú. A külsõ liquortér megtartott. Az agyállományban körülírt kóros denzitáseltérés nem látható. Vérzés, térszûkítés nincs. A bal sinus transversus lateralis részének vetületében 6 mm nagyságú hypodensitas ábrázolódik, mely elsõsorban nagyméretû Pacchioni granulatio lehet. Vélemény: Kórjelzõ eltérés nem látható. A kérdésem az volna, hogy ez mit jelent, fájhat ettől a fejem tarkótájékon illetve szükséges egyéb vizsgálat? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kerekes Éva válasza a Fejfájás témában

        Tisztelt Érdeklődő! A Pacchioni granuláció az agy anatómiai rendszerének része. A lelete normális, kezelést igénylő eltérés nincs rajta, és a tarkótáji fejfájását nem ez okozza. A fejfájása miatt vérnyomás ellenőrzés és szemészeti vizsgálat szükséges, egyéb vizsgálatnak nincs értelme. A kezelési lehetőségeket neurológusa fogja felajánlani.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 26., 12:38; Megválaszolva: 2019. április 26., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: