• Mit jelent ez az MR lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kiegyenesedett lumbális lordosis. A D-L.Átmenetben a csigolyák zárolemezén scleroticus szélü Schmorl benyomatok. Az L.IV-S.I.csigolyák közöti intervertebralis rések szükebek. Az L.II-IV.csigolyák közöti discusok min.elöboltosulnak, gyöki kompresziot nem okoznak. Az L.IV-V.csigolyák közötti discus medialisan 4-5mm-rel boltosul elö, eredésük után a gyökök dislocaltak és komprimáltak. Az L-S rés min.elöboltosul, gyöki kompressiot nem okoz. Az L.csigolyák peremszélein apro meszes felrakodások.Kisizületekben degenerativ elváltozások. A canalis spinalis sagittalis átméröje 12mm.Emellett a lábamban térdig sugárzo fájdalmat érzek és alig birok néha kikelni az ágybol.kérem ezt az eredményt forditsa le nekem hétköznapi nyelvre és hogy ez konkrétan mi? És mire számithatok válaszát elöre is köszönöm

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a gerinc MR témában

        Kedves Kérdező! Önnél az ágyéki gerinc szakasz többféle rendellenességet mutat. A Schmorl benyomatok a csigolyacsontok fejlődési zavarának maradványai, apró kis porcdarabok betüremkedése a csontba. Az ágyéki II-IV csigonya között a porckorongok lelapultak, a csigolyák közt kitüremkednek.Problémát a IV-V csigolya közti kiboltosulás okoz, mely nyomja az ott kilépő ideggyököket. A csigolyák szélein, és a kisízületekben megvastagodás, lerakódások vannak, melyek a gerinccsatornát szűkítik, ezáltal a benne futó idegképletek folyamatosan nyomás alá kerülhetnek. Mindezek együttesen okozhatják a panaszokat. Fiatal kora miatt mindenképpen érdemes idegsebésszel konzultálnia, hogy érdemes e az LIV-V közötti porckorongsérvet megműteni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. január 12., 20:49; Megválaszolva: 2019. január 16., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor! Problémám, hogy másfél hónapja vissza-visszatérően szédülök, volt, hogy a fekvésen kívül semmi sem volt stabil több napig. Kaptam fülcseppet, antibiotikum kezelést, Betagent, és antihisztamint (gyulladt volt a jobb fülem, és...
        Kedves Doktornő! A kisfiamnál a születését követően oldalkamra tágulatot állapítottak meg, mely miatt rendszeresen járunk kontrollra. Szeretnem a véleményét kérni, hogy a megadott adatok alapján mi állapítható meg, mert az ultrahangot...
        Tisztelt DoktorÚr, Januári fejfájásom miatt most újbóli Mr vizsgálatra küldtek amelynek ími az eredménye. "Lefordítaná nekem Doktorúr, hogy mit is jelent ez. Köszönöm. Illetve mia teendő?! Köszönöm. Üdv Eredmény : A koponyáról axialis...
        Kedves doktornő.Nekem a kislányomról lenne szó.2019ben mütötték először kisagy daganattal.Akkor nem tudták kivenni az egészet,és elkezdet növekedni egy éven belül..Így 2020 februárban újra mütötték.Szövettan vizsgálata után kiderült...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.