• B vitamin hiány?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Édesanyámmal kapcsolatban kérném tanácsát, aki 2-es típ.cukorbeteg. 2-szer volt neki stroke-ja, és többször TIA-ja. Utóbbi legutóbb 2018. jan. végén, akkor kórházban is feküdt, ahol vérszegénysége miatt vért is kapott. Az utóbbi időben olyan probléma merült fel nála, hogy időszakosan nem ismeri meg apukámat, vagy engem, ill. nem tudja, hogy otthon van vagy bereped a szája széle. Kérdésem, hogy milyen irányba kellene elindulnunk további vizsgálatokat illetően. A háziorvos neurólagussal való konzultációt javasolt, de nagyon sokára kaptunk időpontot. Viszont a fenti új tünetek egyre gyakrabban, már napi szinten jelentkeznek. Várom válaszát.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a stroke, zavartság témában

        Kedves Kérdező! Sajnos, az ismétlődő stroke-ok, az agyi érbetegség, a vérellátás zavara anyagcserezavarral, diabetessel együtt nagy gyakorisággal okoz agyi leépülést, demenciát. Az édesanyja esetében még a vérszegénység is társul ehhez a problémahalmazhoz.Ennek a tünete a zavartság, amit észlelnek. A neurológiai vizsgálat legfeljebb dokumentálni fogja ezt az újabb tünetet, de a felsorolt gyógyszereken túl sok mindent nem tud tenni.Egyelőre a teendő a vérnyomás, a vércukor ellenőrzése, karbantartása.Gondos ápolás, törődés, foglalkoztatás enyhítheti a demencia tüneteit is. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 10., 12:01; Megválaszolva: 2019. január 10., 16:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: