• Nyomásérzés a fejben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Körülbelül 2 hete fejfájással küszködöm, pontosabban a halántékomnál érzek nyomást folyamatosan. Emellett még a szememben is szoktam érezni sugárzó fájdalmat, valamint fülzúgást is tapasztaltam. Fájdalomcsillapító hatására enyhül valamennyire a fájdalom. Azért találom ezt furcsának, mivel én soha nem voltam az a fejfájós típus. Laboreredményeim rendben vannak és háziorvosom által elvégzett EKG is negatív lett. Szemfenék vizsgálatra a héten tervezek elmenni. A történethez hozzátartozik, hogy 2 hete hagytam fel a kávézással (azelőtt sok volt a napi koffeinbevitelem), de nem tudom, hogy ennek lehet-e köze a fejfájásomhoz. Az életvitelem is elég stresszes, így ez is közrejátszhat. Van esetleg sejtése mi állhat a panaszaim mögött? Természetesen próbálok nem a legrosszabbra gondolni. MR vizsgálatot indokoltnak lát? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Szerteágazó panaszai, bizonytalan fejfájása mögött bármilyen betegség előfordulhat.Persze a stresszes életvitel mindenképpen rizikófaktor, mindenkinél.Szerencsére, már tett lépéseket az egészséges életmód megvalósítása felé, hiszen a túlzott koffein fogyasztás ártalmas.Figyelemre méltó, hogy a fejfájása is akkor kezdődött, mikor felhagyott a káros szokással, ezért az elvonási tünet lehetősége is felmerül. A fájdalomcsillapítókkal bánjon óvatosan, erre ne szokjon rá. Nem tudom, mi Önnek a "legrosszabb", de a rossz gondolatok az Ön életkorában nem indokoltak, pszichés zavar jelei. Ha koponya MRI vizsgálatra gondolt, azt egyelőre nem tartom indokoltnak.. Életvitelének lehetséges pozitív irányú változtatásain mindenképpen gondolkodjon. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 10., 17:16; Megválaszolva: 2018. december 11., 06:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: