• Ajak zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Dr.nő Kb: 3 hete kezdődött hogy jobb alsó 5-ös fogam begyullad és fájt este. Másnapra arcom is kicsit feldagadt. ill kicsit zsibbadnak éreztem azt a régió. Mivel ez hétvégére eset ezért csak ügyeletes orvoshoz tudtam fordulni aki adott nekem Cataflam receptet és keressem fel hátfőn a körzeti orvosom. ezt így is tettem. Körzeti orvosomnak közöltem mi a problémám. Kifúrta az érintett területet kitiszította. És 1 hét múlva menjek vissza. így is tettem de továbbra is meg maradt az az érzés mint ha érzéstelenítőt kaptam volna. Ezt jeleztem újabb tisztítás ill antibiotikum (Augmentin) Szedjem be 1hét múlva jöjjek vissza. minimálisat használt, de továbbra is meg volt az az érzés. Akkor szerinte irány panoráma röntgen. Majd másnap irány vissza. Mérvadó gyulladás ő nem lát. Szerinte távolítsuk el a 6 gyökeret ami már egy ideje le volt törve.(gyökér kezelt fog volt) Ezt meg is tette de közbe a 5 fogam kis is tisztította ill rakott bele gyógyszeres csíkot. Annyit mondott még a körzeti orvos hogy a 4 fogamat is fel lehetne tárni mert látja gyökér kezelt volt ls nem e.... Érzéstelenítő pár órán belül ki ment követtem az orvosi utasításokat. kb: a fogeltávolítás óta 2, 5 hét telt el de ugyan úgy érzem ezt a zsibbadást. mellékelem kép formájába mely terülletről lenne szó! ill mit tanácsol doktor nő? Milyen úton haladjak tovább? Bkomplexet szedek

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a nervus trigeminusz témában

        Kedves Kérdező! A fogak területét, mind az alsó, mind a felső állkapocs csontot a nervus trigeminus nevű agyideg látja el érző végződésekkel.Emiatt a fogak, gyökerek gyulladásai igen fájdalmasak, gyakran okoznak az Önéhez hasonló érzészavarokat a beavatkozások után. A gyógyulásuk hosszabb időt is igénybe vehet, ezt türelmesen ki kell várni. A fokozott szájhigiéné mindenképpen fontos lenne. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2018. december 09., 17:40; Megválaszolva: 2018. december 10., 06:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: