• MR vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! MRlelet értékelését kérném: Koponya MR és MRA vizsgálat:NativanT1 súlyozott sagittalis, T2 súlyozott, DW1 és SW1 axialis, valamint coronalis síkú FLAIR felvételeket készítettünk. 3D TOF MRA felvételeket készítettünk az intracranialis artériákról. A kamrarendszer középállású, szimmetrikus, az intra-és extracerebralis liquorterek tágabbak. A periventricularis fehérállományban mk. oldalon számos 3-5 mm-es magas jeladású terület látható a T2 súlyozott és FLAIR szekvenciákon. A diffúziós sorozaton jelnövekedés nem jött létre. z SW1 felvételen vérzésre utaló jel nem látható. A jobb a. vertebralis intracranialis szakasza kifejezetten gracilis. Egyébként az intracranialis MRA felvételeken szignifikans szűkület, aneurysma, érmalformatio nem mutatható ki. Aspirin protectet szedek az orvos javaslatára. Májusban volt TIA-m. Köszönettel, Katalin

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a agyi kisérbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az MRI vizsgálat az agyi kiserek betegségére utal. Ezek az apró gócok úgy alakulnak ki, hogy az érintett területen kóros fehérjelerakódás következtében az agyállomány sérül.Nem tudom, a TIA milyen tünetekkel járt, biztos e, hogy agyi keringés zavara volt, mert ezek az éreredetű gócok a legtöbb esetben nem okoznak klinikai tüneteket. Természetesen az Aspirin Protect szedése és a vérnyomás karbantartása is szükséges, a megelőzéshez. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 14., 12:33; Megválaszolva: 2018. szeptember 21., 07:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: