• Stroke után - édesanyám

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tavaly februar vegen édesanyám baloldali bénulást(strokke-ot) kapott. Rendszeresen szedi a gyògyszereit, igy minden rendben van az állapotával. Azonban idóváltozásokkor igen erős fejfájás kinozza. Illetve mostanában zsibbadást érez a bal kezében néha. Ez valami rossz jel, érdemes megijjednünk vagy ez csupán mellékhatásként maradt meg? Van e arra esetleg ujjab esely hogy ujra elkaphatja netalán? Válaszát előre is köszönöm, Erika

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Bénulást okozó stroke esetén különböző maradványtünetek lehetségesek. Teljes tünetmentesség igen ritka. A megelőzéshez életmódbeli tanácsok, és gyógyszerek egyaránt szükségesek. Az időváltozáskor megjelenő fejfájások, -főként, ha reagálnak fájdalomcsillapítóra, esetleg enyhe nyugtatóra, - nem tartoznak a stroke súlyosbodásának jelei közé. Természetesen akinél egyszer már stroke lezajlott, annak a másodikra nagyobb a valószínűsége, mint akinek még nem volt.Ezt tudomásul kell venni, de a pánik ezen nem segít, sőt. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. március 16., 17:51; Megválaszolva: 2018. március 20., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: