Gyógyszer szedése miatt lehet övsömöröm?

2015 augusztus végén diprophos tuladagolása következményeként kaptam övsömört, amir öt napnál később kaptam virusellenes tablettákat, egy év elteltével is iszonyú nagy fájdalmam, állandó zsibbadás, viszketés és időnként ismételten hólyagok jelennek meg.Folyamatosan szedek: 5. nap után Telvirán 400mg, Neurológus irt, Tegretor 200mg, Milgamma D vitamit folyamatosan szedem 1 éve, fálydalomcsillapitó: Zaldiár 37, 5/325 ami már kevésnek bizonyul.Olvastam műtéti megolsásokról is.Kérdem Önt mit lehetne tenni az állapotom megszünésére, eddig senki sem tudott eresményes megoldást ajánlani.Kérdezem, van e valami megoldás a gyógyulásomra? Köszönettel

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza postherpeses neuralgia témában

Kedves Kérdező!

A Diprophos nem vált ki övsömört.Ez egy herpes vírus okozta betegség, mely akkor manifesztálódik, mikor a szervezet ellenálló képessége valamilyen okból meggyengül.

Az időbeni közelség még nem jelenti azt, hogy oki összefüggés is van.

Sajnos, az övsömörösök egy bizonyos százalékánál tartós neuralgiás fájdalmak alakulnak ki, amik szintén az ideggyök rendellenes működésévből adódnak, csakúgy, mint a betegség elején a hólyagos kiütések. Műtéti megoldás nincs.

Tanácsos ilyen esetben szűrő vizsgálatokat végeztetni, mert a fertőzés hátterében gyakran derül ki egyéb betegség, még daganat is. A hagyományos fájdalomcsillapítók erre a fájdalomra szinte egyáltalán nem hatnak, a Zaldiár sem. Az ideggyógyászatban valóban az antiepileptikumok, -ezek közé tartozik a Tegretol is, -melyek antidepresszáns hatású gyógyszerekkel kombinálva eredményesek lehetnek.Ezek felírását kérje neurológusától.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. szeptember 19., 16:18; Megválaszolva: 2016. szeptember 20., 06:51
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Köhögéskor erős fejfájdalom
Tikkelés, epilepszia
MR-lelet értelmezés
Reggeli kozerzet
Koponya MR vizsgálati lelet...