Helyzetértékelés

Kedves Doktornő! 1978 óta küzdök rendszeres lábszárba sugárzó fájdalommal. Az ehhez társuló, derékfájdalom oly mértékű időnként, hogy sem járni, de még felülni sem tudok 2-5 napos szórással. Utána is ferde, derékkal lábadozok kb: 4-7 napig. 1978-tól ezideig több, mint 200 alkalommal történt ez meg. Ezekben az esetekben gyakorlatilag 0 lassague és a fej előrebiccentése kivitelezhetetlen. Hévíz Szt. András Kórház: Polydiscopathia lumb. et cervicalis -spondylosis cerv. et lumbalis -polydiscopathia l.s. -stenosis canalis spinalis lumbalis -sacroileitis mindkét oldal -Llv-Llll-Lv csigolya elcsúszás és elfordulás -nyaki gerinc khiphozisa, Debrecen Eng labor: -peroneális F-hullám válasz teljes hiánya -L-lV-V gyök laesio -achilles teljesen kiesett, patella alig észlelhető Konzervatív kezeléssel az évek folyamán semmi pozitívum nem történt, az OITI-ben nem látják a műtét eredményességét. Mit tehetnék? 3 havi ciklusokban szedek Milgammát, szelént. Köszönettel: Hermann László

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza ideggyöki fájdalom témában

Kedves Kérdező!, Mint írja, az Ön panaszai 38 éve állnak fenn, és sok fájdalmat, szenvedést okoznak. Valószínű, hogy kezdetben a leírt súlyos degeneratív gerincbetegség jobban kezelhető lett volna. Hiányolom jelenleg is a fizikoterápiát, alternatív gyógymódokat, mely az ilyen krónikus fájdalom esetében eredményesebb lenne, mint az állandó gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók szedése, gyakori steroid injekciók. Amennyiben ezek az elváltozások krónikus ideggyöki irritációt okoznak, kétségtelenül előfordulhat az Ön által leírt mozgáskorlátozottság is. A továbbiakban folyamatos komplex rehabilitációs kezelést javasolok. Akár fekvő, vagy járóbetegként a gerinctorna, a masszázs, pakolások, elektroterápia haszna az ellazulás, a fájdalomérzés kikapcsolása. Emellett vannak speciális gyógyszerek az idei eredetű fájdalom kezelésében, melyet neurológus szakorvos javasolhat. Az Ön állapota teljesen nem gyógyítható meg, ezt Önnek is el kell fogadnia, és pozitív szemlélettel, a meglévő aktivitása fenntartásával megfelelő minőségű életet élhet. (A Milgamma B vitamin komplex enyhítheti a panaszait, de nem csodaszer.) Minden jót kívánok. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. július 21.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

SM és fogamzásgátlás
Tisztelt Doktornő 34 éves SM beteg vagyok, az MRi felvételek alapján az idegrendszer egészét érintve. Rendkívül szerencsésen több, mint 10 éve volt 3 nagyobb...
Forgó szédülés terhesseg
Kedves Doktornő! 36 eves vagyok 25 hetes várandós. kb 2 hónapja (eddig 4 alkalommal) alakult ki hirtelen fulzugas/dugulas a jobb fülemben majd elég erős forgó...
Arcideg bénulás nem javul
Jóságot kívánok. 3 hete bal oldalon arcideg bénulásom lett. Koponya CT.történt, ami semmi rendelleséget nem mutatót. Füll orr gégészetre utaltak. Itt fel...
Szteroid injekciótól izomleépülés
Üdvözlöm, Kérdésem az lenne, hogy régebben kaptam Kenalong injekciót farba (allergia miatt kaptam) …Ezt követően, néhány hónap múlva azt vettem észre,...
Nagyon gyors fejrázás babánál
Tisztelt Doktornő! 10,5 hónapos unokaöcsém néha nagyon gyorsan rázza a fejét jobbra-balra. Többször láttam már ezt a fejrázást, pl. napközben az...
Éjszakai kézzsibbadás