Fejfájás, arcrángás, állkapocs kattogás és fülzúgás

Jónapot! 28 éves nő vagyok, van egy 5 éves kislányom. A panaszom, hogy nagyon gyakran faj a fejem, kiderült, magas a vérnyomásom. December óta szedek perineva nevű 4mg os vérnyomáscsökkentő gyógyszert.es abba hagytam a fogamzásgátló gátló szedését is. A fejfájás ritkább lett.viszont Nyilalo érzést érzek hirtelen a bal oldalon a fejemben, rövid ideig tart de akar többször is egy nap.eleb erős fájdalom. Ma alvás közben a párom azt látta bal oldalon Az arcom rágott.eleg ilyeszto.voltam neurológian es megyek mR vizsgálatra de csak júniusra kaptam időpontot: / fülzúgás om is van ami általában pár másodpercig tart.emellett meg egy olyan panaszom is van, hogy körülbelül 8-9 hónapja az álkapcsom is kattog, minden nap eveskor, van hogy ki sem tudom rendesen nyitni a szám. Mire utalnak ezek? Köszönöm előre is.Hédi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fogcsikorgatás témában

Kedves Kérdező!

A fejfájás úgy látszik megoldódott, oka a magas vérnyomás a gyógyszer hatására rendeződött. Alvás közben a rágóizmok mozgását, amit rendszerint csikorgó hang is kísér, általában a partner veszi észre legelőször.Ezt legtöbbször stressz miatt, a rágóizomzat görcsös állapota okozza, mely éjszaka is fennáll. Lehetséges, hogy bizonyos típusú állkapocs hajlamosít erre a fogcsikorgatásnak nevezett állapotra.Ez aztán az állkapocs ízület kopását, fájdalmát, nyakizom feszülést, fülzúgást is okozhat.

Első teendőként ki kellene deríteni, van e oka ennek a görcsösségnek, és meg kellene próbálni lefekvés előtt ellazítani magát.

Az MRI vizsgálatot sürgetni, emiatt tovább izgulni nem érdemes, minden bizonnyal negatív lesz.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. március 06., 16:51; Megválaszolva: 2016. március 09., 06:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lehet, hogy nem történt meg minden...
Központi idegrendszer zavar?
Tisztelt Doktor Úr! Feleségem pár hónapja furcsa változásokon megy keresztül. Álmatlansaggal és Tűszúrás érzéssel kezdődött nála...
Fülzúgás, látászavar, pulzálás
Tisztelt Doktor Úr! Kezelt pajzsmirígy alulműködésem és magas vérnyomás betegségem van, de év elején volt egy felső bal bordaközi...
Stroke, agyvèrzès