• Fogcsikorgatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        alvás közbe arra ébredek hogy ugy szoritom az also és felsö fogamat szinte recseg. mit tegyek hogy ki ne törjenek. üdv tibi

        WEBBeteg szakértő válasza a fogcsikorgatás témában

        Kedves Tibi!

        A fogcsikorgatás, latinul bruxizmus több szakember véleménye szerint leki eredetű probléma, mely a megnöovekedett stressznek köszönhető. Emellett egyes gyógyszerek, alkoholfogyasztás, idgesség és fájdalom is előidézheti vagy súlyosbíthatja. A fogsor hibás illeszkedése is szerepet játszhat a kialakulásában.
        Kezelése egyrészt pszichológiai, viselkedésterápiával, stresszkezelő technikákkal történik, másrészt fogorvosnával beszéljék meg, hogy a szájba helyezhető mechanikus eszközök közül önnek melyiket javasolja.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010-02-23 10:39:57; Megválaszolva: 2010. február 23., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: