Fül, fej, nyaki, arc fájdalom, szédülés, mi okozhatja a tüneteimet?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Még tavaly augusztusban jött elő nálam, egy erős szédülés, kicsit olyan érzés, mintha remegnék. Ez akkor 2-2, 5 napig tartott majd elutaztam egy kirándulásra, ott egy idő után elmúlt. Ezután pár nappal itthon újra előjött ez a szédülés, bár már nem olyan erősen. Szeptemberben és októberben még gyakran előjött ez, valamint gyakran fájt a fejem, valamint olykor az arcom is, és gyakran a fülem is megfájdult. A fülem a fülem tövénél főleg hasogató módon fájt, s ez a tünet már időnként megjelent korábban a nyár folyamán is, sokszor féloldali fejfájás mellett, de szeptember előtt még korábban ez a fülfájás csak nagyon rövid időszakokra jött elő, néhány percre, vagy csak néhány másodpercre és a fejfájás sem volt olyan gyakori. Szeptemberben viszont szinte állandósult a fej és fülfájás, olykor szédülés és az arcon is elkezdett fájni, valamint később már a nyakamra is lesugárzott a fájdalom. A fejfájás főleg a homlok és a halánték környékén jelentkezett, olykor a tarkón is. Ezek a tünetek nagyjából másfél hónapig fennálltak, úgy október közepéig, olykor elmúltak néhány napra, vagy csökkentek, de visszatértek. Voltam többször háziorvosomnál, aki Amalgezim nevű fájdalomcsillapítót írt fel, az segített valamennyire, az Ibuprofent és az Alopirint is próbáltam, azok nem segítettek, egyedül az Amalgezim nevű fájdalomcsillapító csökkentette a tüneteket. Fül-orr-gégész szakorvosnál is voltam, sajnos a papírt, amit adott nem találom, azt mondta, hogy talán valamilyen allergia és Mometason Sandoz nevű orrprayt írt fel. Ezt használtam is, de nem vettem észre, hogy segítene és alapvetően korábbi gyerekkori vizsgálatok alapján nem is vagyok allergiás, illetve poratkára mutattak ki, de korábban ez nem okozott tüneteket. November elejére nagyjából elmúltak a tünetek, gondoltam arra, hogy foggal kapcsolatos probléma okozza az egészet, mert időnként fájt egy fogam, ami részben le volt törve, de jóval ritkábban fájt a fogam, mint a fejem, vagy ahogyan a többi tünet jelentkezett, valamint igaz kihúzta végülis fogorvos ezt a rossz fogamat, de már előtte 2 héttel nagyjából teljesen eltűntek a tünetek. Időnként novemberben, decemberben, januárban is megjelentek ezek a tünetek, főleg ez a sugárzó főleg halánték környéki fejfájás, a fülfájás és a szédülés nagyjából eltűnt, de tipikusan ez a fejfájás időnként megjelent, de nem állandósult, ahogy előtte szeptemberben, októberben. Most kb. egy hete viszont újra előjöttek a tünetek, erős szédülés, időnként fülfájás, fejfájás, olykor a nyakba lesugárzó fájdalom váltják egymást, megint kb. 4-5 napja, valamint most a szédüléssel olykor légszomj is jelentkezik. A vérnyomásom még korábban szeptemberben, októberben is 110 és 125 között volt, többször mértem, lázam nem volt. Most a napokban a tünetek újbóli megjelenésekor is többször mértem a vérnyomásomat, most is 110-120 között volt. Lázam most sem volt. Mikor legutoljára ezzel kapcsolatban voltam a háziorvosomnál még október végén, akkor már pszichiáterhez, küldött, mivel, nem voltak más tünetek, valamint a fül-orr-gégész sem talált semmit, valamint tudott róla a doktor úr, hogy kb. 1 éve hunyt el édesanyám, és hogy esetleg depresszió okozná a tüneteket, végül oda nem mentem, mivel abban az időszakban nagyjából eltűntek a tünetek, csak 1-1 napon és csak 1-2 órára jöttek elő, és inkább már csak ez a fejfájás, a fülfájás, szédülés már nem nagyon jött elő. Mi okozhatja ezeket a tüneteket?

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Sajnálom, hogy nem ment el a pszichiátriai vizsgálatra, hiszen a leírt tünetek, a váltakozó jellegű és intenzitású szubjektív panaszok alapján a szervi betegségek kizárását követően mindenképpen kezeltetni kéne magát. Igen valószínű, hogy állapotán a fájdalomcsillapítók nem fognak javítani.Fejfájás esetén a kivizsgálási protokoll szerint neurológiai szakorvosi véleményre mindenképpen szükség van, ezért a sorrend neurológus, majd pszichiáter lenne. Addig is próbálja figyelmét lekötni aktivitással, tanulás, munka, sport egyaránt jó hatású lehet. Mint mindannyiunknál, az édesanya elvesztése komoly lelki törést okozhat, de jó lenne elengedni, a pótolhatatlan hiányt saját erőből, a környezet támogatásával feldolgozni. Az élet megy tovább.Panaszai remélhetőleg véglegesen meg fognak szűnni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. február 25., 14:21 ;Megválaszolva: 2016. február 29., 09:36
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lüktető fejfájás egy pontban?
Agydaganat vagy valami más ?
Halánték táji fájdalom
Koponya MR lelet értelmezés
Tisztelt Doktornő/Úr! A következő leírás szerepel a koponya MR után kapott leleten. A hidban bal oldalon 2 mm, jobb oldalon fronto-basilisan 1 mm, bal...
Agydaganat?
Tisztelt Doktor Úr 30 éves férfi vagyok hipohondriás. A fejem tetején egy helyen hónapok óta érzek tompa nyilalásokat amik ha a fejemet normalisan...