idegállapot

Tisztelt Doktorur /Doktorno 34 éves férfi vagyok.a lapockáim kozt a 9-es és a 10-es csigolyám kozott nincsen porc a rontgenfelvételen látni, hogy a csigolyák kozotti rés minimális, csigolyákon pedig csontos peremek, kinövések, csőrök (spondylophytak) vannak.Egész nap szuro fájdalmat érzek (kés szurásos fájdalomhoz hasonlitanám) a csigolyámban és a lapockáim alatt és a hátizmom befeszul erre a fájdalomra plussz maga az érzés idegessé, feszulté és frusztrálová tesz és a hátam még jobban befeszul. Azt figyeltem meg ha bármit csinálok (tanulok, eszek, telefonálok, mosogatok) jobban befeszul és jobban fáj, de ha az ágyban fekszek akkor nem érzek semmi fájdalmat a hátamban és ha discoba elmegyek, egész este táncolok iszogatok mértékkel alkoholt lazulok akkor se fáj. Egész életemben feszengtem gyerekkoromban beszédhibás voltam (dadogtam) és szociálfobiás ezálltal, de azt kinottem.3 éve érzem ezt a feszengést amiota az exemmel laktam kulfoldon és eggyutt is dolgoztunk (takaritoi munkát) csináltunk.Szinte egész nap eggyutt voltunk (uvoltozés, ordibálás, veszekedés, egésznapos feszengés, idegileg kikészultem mellette) de eleinte a csigolyám nem fájt csak a hátamban bele állt az ideg egész nap és egyre erosebben az évek elteltével. A csigolyám meg a lapockám recseg ropog 2 éve. Attol félek hogy ez csak rosszabb lessz ha nem találok rá megoldást, akár le is rokkanhatok, vagy toloszékben kényszerit ez a probléma, , egy ordogi kornek látom ezt a betegséget és egyre rosszabbnak. Alapbol egy feszult tipus vagyok, robbanékony és hamar ideges tipus de ezzel a betegséggel még jobban az lettem. Olyan mint ha belém égett volna ez az egésznapos feszult állapot. A hátam reflex szeruen mindig befeszul ilyenrol még nem hallottam. A segitségét szeretném kérni hogy mi erre a megoldás és hogy mind ezt a stressz okozta, és a mostani befeszulés idegalapon jon a hátamba vagy a hátizom reflekszszeruen befeszul a porckorong kopás végett, és hogy, hogy lehet ebbol az ordogi állapotbol kijonni, A válaszát és segitségét elore is koszonom. Udv; gerincproblémás

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza háti csigolya fájdalom témában

Kedves Kérdező!

A hátizomzat feszülése nem a porckorong lelapulásával, és a degeneratív csőrök kialakulásával áll kapcsolatban, hanem stresszességével, kiegyensúlyozatlan életvitelével. Mint ön is tapasztalta, ha lazít, jól érzi magát, akkor a fájdalmak is megszűnnek.

Ezt a lazaságot próbálja a mindennapjaiba is beépíteni.Ha nem megy egyedül, vegye igénybe szakember segítségét, akitől a relaxációs technikát meg tudja tanulni, és alkalmazni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 18., 20:39 ;Megválaszolva: 2016. január 19., 15:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio
Külső liquortér tágulat
EEG Lelet értkékelése