Fejfájás 7 éves korban

Tisztelt doktornő! A fiam 7 éves és havonta 1-2 alkalommal esténként fáj a feje pár napon keresztül. A neurológus elküldött minket EEG-re és MR-re Az EEG eredményt ma kaptuk meg a következőket írták. A háttértevékenységet mko a hátsó és kp régiók felett 8-10 c/s 80-150 uV-os szemnyitásra részlegesen gátlódó alfaaktív alkotja. Elöl alacsonyabb feszültségű kevert tevékenység. Hyperventill terhelés alatt diffúz lassulás, majd a beteg elszenderedik. A felvétel elején rövid bilateriális szinkron szimmetrikus thetahullám paroxysmus jelent meg. Vél: életkorának megfelelő háttértevékenység. Hemisphaeriális oldaldifferencia. Gócos eltérés nincs. A felvételen rövid bilateriális szinkron szimmetrikus thetahullám paroxysmus jelent meg. Kérem a véleményét, mert mi csak jövőhéten tudunk a doktornővel beszélni, aki tudna valami érdemlegeset mondani. Az internet pedig elég ijesztő eredményeket hozott a beírt szavakra. Köszönettel egy aggodó anyuka.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A lelet nem utal sem epilepsziára, sem egyéb szervi eltérésre.7 éves korban ez a vizsgálat egyéb, fejfájás hátterében szóba jövő egyéb betegségek kimutatására nem is alkalmas.Koponya CT, vagy MRI vizsgálat negatívitása esetén nyugodhatnak meg, hogy jelen pillanatban a gyermek szervi idegrendszeri betegségben nem szenved. A probléma megoldásához más irányban is kellene vizsgálódni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 07., 17:22; Megválaszolva: 2016. január 07., 17:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat ?
Agydaganat? Van egyértelmű tünet?
Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint egy hónapja küzdök néhány aggasztó tünetettel. Kb 5 hét óta azt tapasztalom mintha fáradt lennék és...
Milyen betegségre utalhat a tünetek?
Stroke, agyvèrzès
Tarkón tájon nyomás, koponya MR...