Fáj a fejem

Klaudiának hívnak 35 éves vagyok 2007 be derült ki hogy epilepsziás vagyok. Nagyon sokszor ájultam el. Csináltak egy CT vizsgálatot és egy MR vizsgálatot CT eredménye: A legcranialisabb szeletek mozgási műtermékek miat korlátozottan ítélhetők meg. A középvonal nem dislocalt. A külső és belső Iiquorterek szimmetrikus életkornak megfelelő tágasságúk Kb.5mm legnagyobb szélességű cavum pellucid látható. ezmit jelent? Az IV.agykamra a helyén van normál tágasságú. AZ Agyállományok körülírt denzitás eltérés nem látható. A koponyaboltozat valamint az arckoponya csontjain fractura nem látható Bal oldalon frontalisan kb 5cm átmérőjű és 12mm vastagságu subcutan haematomának megfelelő lágyrészdenzitásu eltárés látható ez mit jelent? A melléküregekben nívóképzés nem figyelhető meg. A nyaki lordosis kiegyenesedett a C. IV.- V csigolya magasságában jelzet khyposisba megyát. A dens axis a helyén van. A csigolyákon fractura nem látható magasságuk megtartott. Nagyon sokat szokot fájni a fejem főleg hátul a Baloldalon szúró fájdalmat érzek és hányingerem van.Össze fügésben van a betegségemmel? Érdemes MR csinálni? Válaszát előre is Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza epilepszia témában

Kedves Kérdező!

Epilepsziás betegek rosszullét esetén gyakran szenvednek kisebb-nagyobb sérülést.Ön is valószínűleg a bal homloktájékon ütést kapott, mert a CT felvételén láthatóan egy nagyobb véraláfutás(haematoma) látszik. Ez nem az agyállományban, hanem a csontos koponyán kívül van, hamarosan fel fog szívódni, nyom nélkül.

A septum pellucidum nevű képet az agyféltekéket választja el egymástól.Enyhe fejlődési rendellenességnek tekinthető, ha ez a septum (sövény) megkettőződik, és a két rész között cavum, azaz üreg keletkezik.Ez egy variáció, aminek klinikai, betegség okozó szerepe nincsen.Fontos az, hogy olyan epilepszia ellenes gyógyszerre állítsák be, ami mellett biztonságosan rohammentes lesz, eszméletvesztései meg kell szűnjenek, így nem érheti újabb sérülés. A nyaki gerinc rendellenes tartást jelez.Ez kiválthat fejfájást. Gyógytorna, fizikoterápia, relaxáció javíthatja panaszait.

MRI vizsgálat jelenleg nem szükséges.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. december 26., 14:22; Megválaszolva: 2015. december 27., 08:02
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG vizsgálat
Epilepszia?
Kérem segítsen!
Kérem segítsen!
Alvás közbeni mozgás
Tisztelt Doktorúr! Pár napja éjjel a fiamnál (17 év) furcsa mozgást tapasztaltam olyan volt mint aki rázza rángatja a kezét (a teste többi része...