Szédülés és elváltozások

Kedves doktornő! 5 hónapja szédüléseim vannak, pár percig tart egy-egy ilyen eset, naponta 3-4 szer. Orvosom javaslatára nyaki artériákról ultrahang vizsgálatot készítettek, a vizsgálatot végző orvos azt mondta, hogy nincs kivetnivaló az erekben. Ezután orvosom javaslatára nyaki és koponya mr vizsgálaton voltam, ma kaptam meg az eredményeket. Ahol a koponya mr leleten az alábbi diagnózis olvasható: a jobb oldali arteria verteblarisban lényegesen keskenyebben látható áramlási jelek, de más eltérést nem mutat. Az arteria baselaris kifejezetten jobbra ível, a híd alsó harmadában a ventralis jobb oldali kontúron enyhe benyomatot okoz, de az állományban jelváltozás nincs. Vélemény: Leukoaraiosis min. Grad. Hipoplasia arteria verteblaris l.d. Arteria baselaris - pont neuro - vascularis konfliktus min.grad. Ön szerint ezek az elváltozások súlyosnak mondhatók? Okozhatják-e a szédüléseimet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédüléses rohamok témában

Kedves Kérdező!

A koponya MRA lelete szerint a hátsó agyféltekét ellátó ér az egyik (jobb) oldalon keskenyebb, ez fejlődési variációként gyakori lelet, de mivel az agy mindkét oldalról kap vérellátást, és a két oldal egymással összeköttetésben van, ez többnyire panaszt nem szokott okozni. A az agyalapi ér lefutása is rendellenes, és az agytörzsre ráfekve enyhén benyomja azt, de az agyállomány nem látszik sérültnek.

Önmagában tehát ezek az elváltozások nem súlyosak.

Egyértelműen összefüggésbe nem hozhatók a naponta többször, meghatározott ideig tartó szédülésekkel.

További vizsgálatát javasolom, elsősorban epilepsziás működészavar kimutatása céljából

EEG vizsgálatot, amit jó lenne speciális epilepszia centrumban elvégezni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. november 25., 18:43; Megválaszolva: 2015. november 26., 06:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szedüléses fülcsengés
Tisztelt Doktor Ur! Juniusban csak egyik pillanatrol a masikra jott a kovetkezo problemam.Rettenetes faradtsag etvagytalansag es álmosság jott ram napi...
Gyógyszerek szedése, vérnyomás
Agykamra tágulat
Nyomás érzet
Étkezés után vérnyomás esés?