Furcsa fejfájás: mi lehet ez?

Kedves Doktornő! 49 éves férfi vagyok. Néhány hete időnként nyomást érzek a tarkó tájékon, ill. – szintén csak időnként – bizonyos pontokon fáj a fejem. A fájdalom nem éles, inkább csak kellemetlen. A helye változó, legjellemzőbb a tarkó fölötti koponyarészen jobbra és balra egymástól kb. 10 cm –re. De előfordul máshol is, pl. a halánték és fül között. Nem mindig szimmetrikusan, van amikor csak egyik oldalon. Gyakran érzem hogy cseng a fülem, de más kapcsolódó tünetem (láz, szédülés, látászavar stb.) nincs, vérnyomásom rendben. Fontos lehet, hogy egy-két éve időnként fájdalom szokott jelentkezni az állkapcsom forgó részei alatt két oldalon, belül, tehát nem az állkapocs alatti mirigyben hanem egy kicsit beljebb. Ez a dolog van úgy hogy előjön, aztán hosszabb időre elmúlik. Voltam már vele orvosnál (ultrahang volt, CT-MR nem) , de eredménytelenül. Most a fejfájással párhuzamosan ez is intenzíven jelentkezik. A fájdalmak jelentkezése előtt kb. 10 nappal egy kullancsot találtam a lábamban, amit eltávolítottam. Régebben kaptam FSME oltásokat, de már kb. 10 éve nem. A háziorvosom nyaki röntgenre küldött, aminek az eredményre azt mondta van ugyan csigolya kopásom, de más részeken, tehát nincs köze a fejfájához. Ugyancsak nem tartja lehetséges oknak a kullancsot sem. Neurológiára küldött, ahová Karácsony utánra kaptam időpontot... Szeretném ha nem húzódna sokáig a probléma okának behatárolása, ezért azt szeretném kérdezni indokoltnak tartja-e, hogy soron kívül felkeressek egy neurológus (vagy más ) orvost, vagy a tünetek alapján nem kell annyira aggódnom. Köszönöm előre is a válaszát! RJ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A leírt panasz, mely nem erős fájdalom, inkább kellemetlen, hol itt, hol ott jelentkezik, magától hosszabb időre megszűnik, nem igényel sürgős orvosi beavatkozást. Azt javasolom, a neurológiai vizsgálat időpontjáig pontosan figyelje meg, mely napszakban, milyen tevékenység közben lép fel a tünete, meddig tart, vesz e be fájdalomcsillapítót, erre reagál-e, vagy magától múlik, pontosan mivel állhat összefüggésben. Ezt a vizsgáló orvos is meg fogja kérdezni, és jó lenne, ha pontos válaszokat tudna adni.

Levele alapján nem gondolom, hogy komolyabb neurológiai betegség állna fenn, ezért nem tartom feltétlenül fontosnak az időpont előrehozását.Döntsön belátása szerint.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. november 16., 16:04; Megválaszolva: 2015. november 17., 12:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat ?
Agydaganat? Van egyértelmű tünet?
Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint egy hónapja küzdök néhány aggasztó tünetettel. Kb 5 hét óta azt tapasztalom mintha fáradt lennék és...
Milyen betegségre utalhat a tünetek?
Stroke, agyvèrzès
Tarkón tájon nyomás, koponya MR...