Aurás migrén

Tisztelt Doktornő! Korábbi terhességeim során és azóta is néhány alkalommal volt aurás migrénem, ami enyhébb esetben csak látótérkieséssel, rosszabb esetben szavak összeakadásával, zsibbadással is járt. Egy neurológustól kaptam rá egy Cinie nevű gyógyszert ami hatásosnak is bizonyult. Most 5 hónapos terhes vagyok és talán a hormonok, talán a magnézium szedése miatt egyelőre nem tapasztaltam a tüneteket, de ha mégis előfordulna a terhesség (majd később a szoptatás) során, beszedhetem-e a Cinie-t? Köszönettel: Bernadett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza migrén témában

Tisztelt Érdeklődő!

Nem, a Cinie és a többi triptan tartalmú migrén ellenes szer nem alkalmazható terhességben. Csak a paracetmol tartalú féjdalomcsillapítok alakalmazását engedik meg, ami ritkán hatékony migrénnél. Marad a hidegvizes borogatás sötét szobában.. .

Terhesen ritka lehet a migrénes roham, most döbbentem rá, hogy 24 éves praxisom alatt egyszer sem találkoztam migrénes rohammal egy terhesnél!

Panaszmentes babavárást kívánok!

Kérdés: 2015. szeptember 25., 14:28; Megválaszolva: 2015. szeptember 26., 09:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
örökölt migrén
Tisztelt doktor úr! 12 éves korom óta vagyok "migrénes", azóta vizsgálják, leleteim általában negatívak (labor, MR, CT, szemvizsálat, pajzsmirigy...
Fejfájás, fejzúgás
Tisztelt Doktor úr. Megszeretném kérdezni magas vérnyomásomra és 2 típusú cukorbetegségre szedek gyógyszert.Évek óta zúg a fülem vagy a fejem...
Mi lehet a baj?
Jó napot! 18 eve fáj a fejem .most már az egekbe megy a vérnyomásom is. Tegnap voltam mr vizsgálaton és a lelet megijesztett... Köszönettel
Migrén és szülés
Kedves Doktornő! 38+5 hetes kismama vagyok, és az utolsó trimeszterben többször, heti 3-4 alkalommal is előfordult, hogy aurás migrénem volt....
Migrén/MRI
Tisztelt Doktornő! Félévvel ezelőtti hányással járó, menstruációhoz kötődő, erős fejfájás miatt MRI vizsgálatra küldek, ahol az alábbi...