Fejfájás: van miért izgulnom?

Tisztelt Doktornő! Három hete nem múló, többféle fejfájás-csillapítóra sem enyhülő fejfájásom van. Felkerestem már egy neurológust, aki csináltatott egy kontrasztanyagos koponya CT-t. A vizsgálati összefoglalón ez áll: "Ct felvételeken egyértelmű kórósat nem mutat, de a hátsó koponyagödörben a kp. vonalban szokatlan telődési többlet látható, ezért javasolt koponya MR, MRAG vizsgálat." A vizsgálatra december végére kaptam időpontot. Az a kérdésem, hogy a leírtak alapján indokolt lenne-e egy korábbi vizsgálati időpont kérése, vagy nincs miért izgulnom karácsonyig? Mit takarhat a szokatlan telődési többlet? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A CT-t leletező orvos véleménye szerint egyértelműen kóros eltérét nem talált. A

szokatlan kifejezést is azért használta, mert a telődési többletet pontosan beazonosítani nem tudta.

Sok függ attól, milyen CT géppel történt ez a vizsgálat. Az MRI készülék, pláne angiographiával kombinálva (MRAG) biztos választ fog adni. Addig azonban a fejfájás kezelése szükséges lenne. Ha további szokatlan tüneteket észlel, pl. hányinger, szédülés, eszmélet vesztés, a vizsgálat időpontjának előre hozása indokolttá válhat. Ezt azonban csak a személyes vizsgálat döntheti el. Ez esetben december előtt mindenképpen keresse fel az Önt először vizsgáló neurológust. Ha bármilyen kivizsgálás során bizonytalanság merül fel, amit nem lehet azonnal tisztázni, a beteg részéről jogos, hogy izgul, erről nem lehet lebeszélni. Remélem egyszer elérjük, hogy hasonló esetben ne kelljen hónapokat várni az MRI vizsgálatra.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr. Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. szeptember 15., 21:17; Megválaszolva: 2015. szeptember 16., 06:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat ?
Agydaganat? Van egyértelmű tünet?
Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint egy hónapja küzdök néhány aggasztó tünetettel. Kb 5 hét óta azt tapasztalom mintha fáradt lennék és...
Milyen betegségre utalhat a tünetek?
Stroke, agyvèrzès
Tarkón tájon nyomás, koponya MR...