Gyerek kis roham

Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel és problémával fordulok Önhöz, hogy mi a teendő a következő helyzetben a két éves kisfiammal: háromszor történt meg vele, hogy elesés vagy leesés után elájult 10-15 másodpercre, teste kissé kifeszült, fejét oldalra rángatta 3-4-szer, szeme fennakadt.Ezt megelőzi egy kicsi sírás, majd amikor abbahagyja, akkor kezdődnek ezek a nagyon ijesztő tünetek. Első alkalommal mentőt hívtam, de mire kiértek semmi jelét nem tapasztalták az én általam elmondottaknak. Nem is adtak felvilágosítást, hogy mi lehetett ez és hogy többször elő is fordulhat és mit tegyek ilyen helyzetben. Nem nagy esésről van szó, nem is sérül meg igazán, talán megijed.? Szeretném jól kezelni ezt a helyzetet. Kinőheti talán, vagy vinnem kellene orvosi vizsgálatra? Válaszát előre köszönöm, Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Rohamok témában

Tisztelt Anyuka!

Igen, el kell vinni orvosi vizsgálatra- ez akár epilepsziás roham is lehet. A legszerencsésebb, ha háziorvosa beutalja epilepszia szakrendelésre, ahol ebben a kórképben jártas neurológus rendel. Ha ez nem kivitelezhető, akkor is vigye el a kicsit egy neurológushoz! addig is vegye fel videóra a rohamot- ezt meg szoktuk nézni, mert számunkra a roham pontos megfigyelése a mérvadó. Mentőt csak akkor kell hívni, ha az eszméletlen állapotot több mint 10 percig tart, de neurológushoz már most el kell menni.

remélem, a kivizsgálás megnyugtató eredményekkel zárul.

Kérdés: 2015. augusztus 01., 12:56; Megválaszolva: 2015. augusztus 01., 22:08
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lázgörcs/epilepszia?
Tisztelt Doktor Úr! Fiamnak egy hete volt a 9.ik lázgörcse (4 éves) . Az elsö 10 hónaposan volt. Mi Magyarországon lakunk, viszont a terápiát még...
Koponya MR vizsgálat
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Ezen dokumentum alapján két neurológus és egy kardiológus mondott véleményt . Az egyik neurológus szerint egy mini...
Arc, nyelvhegy, és ajakzsibbadás...
Lehet, hogy nem történt meg minden...