cysta arachnoidalis

Tisztelt Doktornő! 2006 augusztusában diagnosztizálták nálam a melanoma malignumot, azóta 3 havonta, majd 6 havonta bőrgyógyász ellenőrzése alatt állok. A vizsgálatok S100 tumormaker, amit Debrecenbe küldenek le, hasi és nyirokcsomó uh + térd uh lábfájás miatt, mellkas röntgen. December óta folyamatosan zsibbad mindkét lábam is. Mellékelve küldöm a leletemet! 2014.05.19 Koponya MR vizsgálat: Szimmetrikus, norm. tág kamrarendszer. Jobb oldalon egy kb. 41*15*37 mm- es minden szekvencián liquor jelintenzitású terület ábrázolódik. Intra-axialisan körülírt kóros jelintenzitású terület nem mutatható ki. Az agytörzs norm. jelenetet mutat. A sella környéke szabad. a Sranio-spinalis átment eltérés nélkül. A bal sinus max. nyálkahártyája vakosabb. Vélemény: cysta arachnoidalis in. reg. front. 1.d. 2015.07.22 Koponya CT vizsgálat: Megtartott helyzetű, normál tágságú kamrarendszer. Az extracerebralis liquorterek normál tágságúak. Jobb frontálisan egy 36*12 mm -es liquordensitásúfolyadékgyülem megfigyelhető, mely mely arachnoidealis cysta lehet. A jobb törzsdúci régióban egy 7 mm hypodens terület látható, mely tágabb perivsacularis tér lehet. Interavénás kontrasztanyag adása után kóros dúsulás nem látható. Várom mielőbbi válaszát! Üdvözlettel: M. Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza arachnoidális cysta témában

Kedves Kérdező!

A 2014.-ben készült koponya MRI vizsgálat és a friss koponya CT ugyanazt a jóindultú elváltozást írta le, úgynevezett cysta arachnoidálist, mely a két vizsgálat között eltelt időben semmi változást nem mutatott.Kontrasztanyagot kórosan halmozó terület nem volt látható. Aggodalomra tehát nincs semmi oka.

Ha bármi melanomával összefüggő problémmája lenne, erre elsősorban a klinikai tünetei utalnának, de szerencsére, erről nincsen szó.Panasza, a szimmetrikus alsó végtagi zsibbadás ideggyulladásra utal, ennek okát kéne megtalálni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. július 23., 11:21; Megválaszolva: 2015. július 23., 17:55
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lázgörcs/epilepszia?
Tisztelt Doktor Úr! Fiamnak egy hete volt a 9.ik lázgörcse (4 éves) . Az elsö 10 hónaposan volt. Mi Magyarországon lakunk, viszont a terápiát még...
Koponya MR vizsgálat
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Ezen dokumentum alapján két neurológus és egy kardiológus mondott véleményt . Az egyik neurológus szerint egy mini...
Arc, nyelvhegy, és ajakzsibbadás...
Lehet, hogy nem történt meg minden...